64’üncü gündeki direnişe İsveç’ten gelerek destek verdiler

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 64’üncü gününe girerken, direnişe destek için İsveç’ten bir grup kurum yöneticisi eylemcilerin yanındaydı.

17 Aralık’ta başlayan tecride karşı açlık grevi eylemini 14 aktivist sürdürüyor. Sağlık durumlarının her geçen gün kötüleşmesine rağmen Öcalan’a yönelik tecrit kesinkes kırılmadan eylemin süreceği mesajı veren eylemciler, Kürdistan, Avrupa ve dünya kamuoyunun harekete geçmesini istiyor.

Eylemcilere şimdiye kadar Avrupa’nın farklı ülkelerinden Kürdistanlı ve Türkiyeli kurumlar ile Avrupalı onlarca sol, sosyalist, komünist, ekolojist siyasi parti, hareket ve oluşumdan da destek geldi.

İSVEÇ’TEN STRASBOURG’A GELEREK DİRENİŞE DESTEK VERDİLER

Avrupa’daki Kürt kurumları ve yurtseverleri direnişi her geçen gün artan eylemliliklerle destekerken, yüzlerce ve hatta binlerce kilometre uzaktan gelerek, direnişçilere moral ziyareti yapanlar da bulunuyor. Bu Pazartesi günü de İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NCDK) adına Eşbaşkan Rıdvan Altun, yöneticiler Latif Cebe ve Cemal Akad ile Salih Gök’ten oluşan bir grup Strasbourg’daki eylemcilerle görüştü.

‘TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRECEK BİR DİRENİŞ’

Burada konuşan İsveç NCDK Eşbaşkanı Rıdvan Altun, tarihin akışının değiştirildiği bir anın yaşandığını söyledi. Bu süreçte asıl görevin Kürt halkında olduğuna dikkat çeken Altun, “Tarihin akışını değiştirecek bu kutsal direnişi yürüten bu kahraman insanların yanındayız” diye konuştu.

TALEPLER SADECE KÜRT HALKININ DEĞİL, İNSANLIĞIN TALEPLERİDİR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı direnişi sürdüren eylemcilerin isteklerinin kendileri için talimat olduğunu vurgulayan Altun, “Talepleri sadece onların veya Kürt halkının değildir; aynı zamanda tüm insanlığın talepleridir” diye konuştu.

SORUMLU KURUMLARA TALEPLERİN KARŞILANMASI ÇAĞRISI

Direnişin dünya çapında farklı kesimler üzerinde etki yarattığını söyleyen Rıdvan Altun, Avrupa Konseyi ve Öcalan’ı ziyarete yetkili tek kurum olan İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) gibi kurumlara da çağrı yaptı.

Altun, “Yetkili tüm kurum ve güçlerden talebimiz; Bir gün dahi gecikmeden demokrasi isteyen bu insanların taleplerinin yerine getirilmesi, tecridin kırılmasıdır” dedi.

Uluslararası topluma seslenen Altun, “Kürt halkının mesajı ve talebi, öyle ‘yapılamayacak, yerine getirilemeyecek’ düzeyde değildir” diye vurguladı.

‘TECRİT KIRILANA KADAR BİZE NORMAL YAŞAM HARAMDIR’

Kürt halkının er ya da geç tecridi kıracağını söyleyen Rıdvan Altun, “Bu tecrit bugün olmazsa yarın kırılacaktır. Tüm dünyaya mesajımız budur. Bu gerçekleşmeyene kadar da normal bir yaşam bize haramdır” diye konuştu.

Altun, önümüzdeki haftadan itibaren İskandinavya’daki Kürtler olarak her gün kesintisiz eylemlilik içerisinde olacakları bilgisini de verdi.

KOÇ: KİTLESEL EYLEMLİLİKLERLE DİRENİŞİ BÜYÜTELİM

İsveç NCDK yöneticilerini selamlayan eylemcilerden Yüksel Koç ise, Öcalan üzerinden Kürt ve bölge halklarının geleceğine yönelik tecrit siyasetine karşı direnişin artık toplumun tüm kesimlerinin tepkisini çektiğinin altını çizdi.

Tecride karşı direnişin kitlesel eylemliliklerle desteklenmesi çağrısında bulunan Koç, ancak bu şekilde direnişin başarıya ulaşacağına vurgu yaptı.