Çağın Direnişi'nde şehit düşen savaşçılar anıldı

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn'e yönelik saldırısında şehit düşen savaşçılar için Almanya'nın Darmstadt ve Bremen şehrinde anma etkinliği düzenlendi.

Efrîn’de, işgalci Türk askerleri ve çetelerinin saldırılarında şehit düşen Efrînli savaşçılar Halil Efrîn, Welat Efrîn ve Delil Efrîn için Almanya'nın Darmstadt şehrinde anma yapıldı. Darmstadt Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin düzenlediği anma merasimi, özgürlük şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Anmaya Şehit Halil Efrîn’in ve Welat Efrîn’nin ailelerinin yanı sıra yaklaşık 300 Kürdistanlı katıldı. 3 şehidin anısına dair sinevizyon gösteriminin yapıldığı anmada, Kürt siyasetçi Ahmet Aktaş ve PYD Avrupa temsilcisi Ethem Rojava birer konuşma yaptı. Anma, "Şehit namirin" ve "Bijî Berxwedana Efrînê" sloganlarıyla sona erdi.

BREMEN

Almanya'nın Bremen şehrinde de Kürdistanlılar Çağın Direnişi'nde yaşamlarını feda eden Efrîn şehitlerini andı. Bremen şehit aileleri komitesinin organize ettiği anma etkinliğine Bremen ve çevresinde yaşayan şehit aileleri ve çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Şehitler adına yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Bremen şehit aileleri komitesi adına komite sözcüleri Necdet Ersöz ve Fatma Heval misafirleri selamladı. Şehit Avesta Xabur, şehit Şerwan ve şehit Delil Efrîn şahsında Çağın Direnişi'nde yaşamını yitiren savaşçıların anıldığı etkinlikte, şehit Şerwan'ın kız kardeşi bir konuşma yaptı. Şehit Şerwan'ın Rojava devriminin başlangıcında, yıllarca Halep'de savaştığını dile getiren kız kardeşi, "Efrîn direnişinde de arkadaşlarını yalnız bırakmadı ve onlarla işgalci Türk devleti ile çetelerine karşı Efrîn'i savunurken ağır bombardıman sonucu şehit düştü. Kardeş acısı içimi yakıyor ancak zulme başkaldıran şehit Şerwan ve arkadaşları bizlere onurlu bir miras olan Kürdistan savunmasını bıraktı" dedi. Anma etkinliğine şehit Delil Efrîn'in annesi de telefonla bağlandı.