Çelyabinsk’te 15 Şubat komplosu kınandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 1999’da gerçekleştirilen uluslararası komplo, 20’nci yıldönümü dolayısıyla Çelyabinsk’te düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Rusya Federasyonuna bağlı Çelyabinsk ketinde yaşayan Kürtler, Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da gerçekleştirilen uluslararası komployu kınamak amacıyla bir araya geldi.

Komplonun 20. yıldönümünde Çelyabinsk Kültür Binası önünde toplanan Kürtler burada düzenledikleri eylemle komployu ve komploda yer alan güçleri protesto etti.

Çelyabinsk Halk Meclisi tarafından organize edilen eylemde konuşan Halk Meclisi Üyesi Feyatê Usiv, ‘’Türk devleti Önderliğimize uyguladığı tecridin son bulması için üç aydan fazla bir süredir açlık grevinde olan Kürtler var. Öncelikle onların eylemini selamlıyor ve desteklediğimizi belirtmek isterim. Türk devleti uluslararası güçlerden aldığı onay ile Kürtlere karşı katliama varan saldırılar gerçekleştiriyor. Bu saldırıların biran önce son bulması ve Önderliğimize karşı geliştirilen ağırlaştırılmış tecridin son bulması için Kürtler öncelikle kendi öz gücüne dayanmalıdır’’ diye konuştu.

Daha sonra konuşan Kadın Meclisi Üyesi Lêna Tîtal ise şunları söyledi: ‘’Kürt kadınlarının daha çok Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı sahiplenmesi gerek. Öcalan sayesinde Kürt kadınlar adını tarihe yazmayı başardı. Dolayısıyla kadınlar Önderliğimize çok şey borçludur. Bu anlamda Leyla Güven’in başlatmış olduğu eylem tüm kadınları onurlandırdığı gibi kadınları mücadeleyi büyütmeye çağırmaktadır. Kürt kadınlar mücadele de daha aktif rol üstlenmelidir. Hep beraber mücadeleyi yükselterek komployu boşa çıkarabiliriz.’’