'Çocuk katliamına ulusal yasa Avrupa’daki halkımız da katılmalı'

KCDK-E, işgalci Türk devletinin 2 Aralık günü Şehba’nın Til Rifat ilçesinde gerçekleştirdiği çocuk katliamına Kuzey Suriye Özerk Yönetimi’nin ilan ettiği iki günlük ulusal yasa katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “2 Aralık günü katliamcı Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılarda katledilen 8’i çocuk 10 sivilin katledilmesi nedeniyle Kuzey Suriye Özerk Yönetimi iki günlük yas ilan etti.

Sömürgeci Türk devleti hukuk, ahlak, vicdan, tanımadan Kürdistan’da uyguladığı katliamları dünyanın gözleri önünde sürdürmeye devam ediyor. Daha önce yaptığı gibi dünyanın sessizliğinden güç alarak 2 Aralık’ta 8’i çocuk olmak üzere 10 sivil katletmesi halkımızın öfkesini ve acısını arttırmıştır. Dünyanın sessizliği Türk devletinin yeni katliamlar yapmasına zemin olurken insanlık değerleri ayaklar altına alınmaktadır.

Rojava Özerk Yönetimi’nin yaşanan bu çocuk katliamları karşısında iki günlük yas ilan etmesi başta Kürt halkı olmak üzere, tüm onur, vicdan sahipleri ve KCDK-E olarak tüm toplum merkezlerimizle bu karara uyacağımız gibi, eylemlerimizde siyah bantlar takarak tüm kurumlarımızla bu karara katılacağız.

KCDK-E olarak bu iki gün boyunca yapacağımız tüm eylemlerde katledilen çocukların resimlerini siyah kurdelelerle anlamlandırarak gerçekleştireceğiz. İnsanlık utancı olan bu sessizliği kınamak ve Özerk Yönetim’in kararına uymak için tüm Avrupa ülkelerindeki, Japonya, Kanada ve Avustralya’daki toplum merkezlerimize siyah kurdeleler takacağız.

UNICEF’in yaptığı açıklama olumlu olmakla birlikte yetersizdir. Tüm insan hakları, çocuk hakları kurumları ve UNICEF’i bu çocuk katliamları karşısında aktif tavır almaya ve Türk devletini kınamaya çağırıyoruz. Yine tüm vicdan sahibi insanlığı bu katliamlar karşısında seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

Türk devletinin gerçekleştirdiği Kürt çocuk katliamları ile Kürt düşmanı politikasını pervasız ve ahlaksızca sürdüreceğini görülmektedir. KCDK-E olarak tüm Kürdistanlılara çağrımız onurunu, topraklarını ve yaşamına düşmanlık yapan Türk sömürgeciliğine karşı çocuk, yaşlı, genç herkesin çocukların yaşamına kasteden bu barbarlara karşı çocukları ile sokaklara çıkarak direnişini kesintisiz sürdürmelidir.

NATO’nun bir parçası olan Türk ordusu uluslararası güçlerin gözleri önünde soykırımcı bir katliam gerçekleştirmiştir. İşgalci Türk devletinin barbar katliamını KCDK-E olarak kınıyor 4 Aralık gününü tüm dünyada ulusal yas ilan ediyoruz.

KCDK-E olarak halkımızı 4 Aralık’ta ulusal yas için tüm kurumlarda ve alanlarda siyah bantlar kullanarak etkili şekilde katılmaya çağırıyoruz.”