İba: Bizler tarih yazanlar olacağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile Toronto’da 36 gündür açlık grevi direnişinde olan İba, “Tarihi yazanlar bizler olacağız” dedi.

Kanada’nın Toronto kentinde açlık grevinde olan Kürt genci Yusuf İba, uluslararası komplonun yıl dönümüne ilişkin yaptığı konuşmada, “Komplolara izin vermeyeceğiz, direnişle bunu yıkacağız” dedi.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin yıkılmasına yönelik başlatmış olduğu açlık grevi kısa zamanda dünyanın dört bir tarafına yayıldı.

Yusuf İba isimli Kürdistanlı da Kanada’nın Toronto kentinde 36 gündür açlık grevi direnişinde.

İba, bütün sağlık sorunlarına rağmen eylemini kararlı bir şekilde sürdürüyor.

15 Şubat Uluslararası Komplo’nun yıldönümünde düzenlenecek eyleme katılım çağrısı yapan İba şunları belirtti: “Bundan 35 gün önce kitlesel eylemlerin biraz daha zayıf olduğu alanlarda bireysel eylemlerle çıkışımızı yapıp halkımızı bulunduğu alanlarda daha fazla eylemselliklere sevk etmeliyiz diyerek eylemimize başladık.

Bu seferki açlık grevlerini daha anlamlı ve önemli buluyorum, çünkü Önderliğin özgürlüğü ve tecridin kırılmasına yönelik yapılan bir girişimdir. Leyla arkadaş ile başladı, Nasır arkadaş ve bizler de sürdürmeye çalışıyoruz. Tabii biz bu eylem kararını alırken sağlık sorunlarımız başladığı an bu eylem biter biz ancak ve ancak bu eylemin bir tek şekilde bitebileceğini söyledik hala da o noktadayız.

Sayın Öcalan üzerindeki tecrit mutlak şekilde bitince ancak bu eylem bitebilir. Bir halkın lideri şahsında halk tecrit edilmekte ve bunu son zamanlarda hayatın her alanında da yaşandığını görmekteyiz. Böyle bir dönemde halkımızın ancak topyekün bir direnişle bu saldırganlığa cevap olması lazım. Önceleri bizim düşmanımız sadece ‘PKK bizim Kürt halkıyla sorunumuz yok’ diyenler bugün Kürt halkının hiç bir şeyine tahammül etmiyor.

Günlük hayatta Kürtlük adına ne varsa hepsini yok etmeye ve yetmiyor, cezaevine atmaya ve yine hiç düşünmeden öldürmeye girişen bir zihniyet var. Geçmişte çıkar ilişkilerinden kaynaklı birbirine düşman kesilip aynı yolda olamayanlar Kürtlere düşmanlık söz konusu olduğunda Kürt varlığı onları rahatsız ediyor diye bir araya gelebiliyorlar.

Bizler de 15 Şubat komplosunu kınamak için alanlarda olacağız. Yarın ben sabah saatlerinde üzerinde sayın Öcalan’a özgürlük yazılı bir pankartla uzun bir yürüyüş yapıp 5-6 saat yürüdükten sonra kitleyle Yonge Vebloor’da buluşacağım ve burada tecridi ve komployu lanetleyeceğiz. Bizler tarihi yazılanlar olmayacağız, tarih yazanlar olacağız.”