İlhan Şiş: Açlık değil, duyarsızlık zorluyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da Rojava devrimi ile dayanışma amacıyla düzenlenen panele mesaj gönderen açlık grevi eylemcisi İlhan Şiş, “Açlık değil, duyarsızlık beni zorluyor” dedi.

Londra Kürdistan Dayanışma Grubu ve Anarşist Plan C, "Devrimci enternasyonalizm ve Kuzey Suriye Federasyonu’nun geleceği" başlıklı bir panel düzenledi. Panele, konuşmacı olarak Perulu devrimci Hugo Blanco ve akademisyen-yazar Derek Wall katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Galler’in Newport kentinde 75 gündür açlık grevinde olan İlhan Şiş de panele bir mesaj gönderdi.

Tüm açlık grevi eylemcileri gibi kendisinin de eylemi sürdürme konusunda oldukça kararlı olduğunu belirten Şiş, “Bizler bu eylemi ölmek için değil, yaşamı uğruna ölecek kadar sevdiğimiz için yapıyoruz” dedi.

Şiş, “Belki bu eylem sonunda bizler öleceğiz ama ‘şu an Kürt halkının içinde bulunduğu durum gerçekten de özgür ve eşitçe paylaşılan bir yaşam mıdır?’ diye sormak lazım” ifadelerini kullandı.

Britanya’da yaşayan Kürtlerin büyük bir kesiminin açlık grevi eylemi etrafında kenetlendiğini fakat Kürt halkının önemli bir kısmının da Kürdistan'daki faşizme rağmen halen rutin yaşamına devam ettiği eleştirisinde bulunan Şiş, kendisini zorlayanın “açlık değil duyarsızlık” olduğunu kaydetti.

MÜCADELE ULUSLARARASI OLMALI

Kürt halkının özgürlük sorununun sadece Kürt halkının sorunu olmadığını belirten İlhan Şiş, Kürdistan’ı bölen ve Kürt halkının bugün yaşadığı sorunlara sebep olan anlaşmaların 100 yıl önce Avrupalı emperyalist devletler tarafından Ortadoğu'da bulunan faşist iktidar odaklarına imzalattırıldığını hatırlattı.

Şiş, “Madem bu soykırımcı faşist kapitalist sistem uluslararasıdır, o zaman buna karşı verilecek devrimci sosyalist mücadele de uluslararası olmalıdır” vurgusunda bulundu.

Şiş, dünyanın neresinde olursa olsun kendisine sosyalist, anarşist, anti-kapitalist ve anti-emperyalist diyen herkesin Kürt halkı ile omuz omuza mücadele etmesi gerektiğini belirtti.