İmralı’daki tecrit federal Alman meclisinin gündeminde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecrit federal Alman meclisinin gündemine taşınıyor. Sol Parti vekili Brandt Merkel hükümetine “İmralı’ya gitmesi için CPT’yi harekete geçirecek misiniz?” sorusunu yöneltti.

Türk devletinin İmralı Adası’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı ağırlaştırılmış tecride yönelik Avrupa devletlerinin, özellikle de Angela Merkel’in liderliğindeki federal Alman hükümetinin sessizliği dikkat çekiyor. Sol Parti hükümetin İmralı’ya yönelik tavrını öğrenmek için konuyu federal Alman meclisinin gündemine taşıyor.

Sol Parti milletvekili Michel Brandt, İmralı’daki tecridi, Avrupa Konseyi’ne bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT)’nin Öcalan’ı ve 7 Kasım 2018’den bu yana açlık grevi eylemini sürdüren DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i ziyaret edip etmeyeceğini federal hükümete sordu.

ANF’nin Sol Parti’ye yakın kaynaklardan aldığı bilgilere göre Federal Meclis’in İnsan Hakları Komisyonu Brandt’ın soruları şu şekilde:

“İmralı adasında tutulan Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin Federal Hükümet her hangi bir bilgiye sahip mi? Federal Hükümet Öcalan’ı ve açlık grevi eylemini sürdüren parlamenter Leyla Güven’i ziyaret edilmesi için Avrupa Konseyi’nin İşkenceyi Önleme Komitesi’ni harekete geçirecek mi?”

Sol Partili vekil Brandt’ın sorusunun Federal Meclis’in Çarşamba günkü oturumunda Federal Hükümet’ten bir yetkilinin yanıtlaması bekleniyor. Konunun muhatabı olarak Dışişleri Bakanlığı veya Adalet Bakanlığı’nın soruya cevap vereceği tahmin ediliyor.