İmret: Bu seçim toplumun geleceğini belirleyecek

Seçim çalışmaları kapsamında Darmstadt'da düzenlenen halk toplantısında konuşan Cizre belediye eşbaşkanı Leyla İmret "Bu seçim tüm toplumun geleceğini belirleyen önemli bir dönemeç" dedi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 24 Haziran'da gerçekleşecek seçimlere ilişkin HDP'nin çalışmaları devam ediyor. Almanya'da oy kullanma işlemlerinin güvenli bir şekilde sürdürülmesi için çalışma yürütecek olan görevliler Essen'de bir toplantı düzenledi. Seçim hazırlıklarının tartışıldığı toplantıda, teknik ve güvenlik konularında belirlenen temsilcilerin kurulacak sandıklarda görev alacağı ve müşahitlik yapacakları belirtildi.

AKP/MHP'nin sandıklarda hile yapmasının önlenmesi için ciddi bir şekilde sandıkların güvenliğinin sağlanması gerektiğine vurgu yapılan toplantıda, Essen, Dortmund, Hagen, Gelsenkirchen, Velbert şehirlerinden belirlenen yurttaşların da seçim günlerinde görev alacakları belirtildi. Toplantıda, Essen fuar merkezinde hafta içi 12, hafta sonu ise 15 seçim sandığın kurulacağı bilgisi paylaşıldı. Toplantı bir oy HDP’ye, bir oy Demirtaş’a sloganları ile son buldu.

DARMSTADT

Almanya'nın Darmstadt kentinde 24 Haziran seçimlerine ilişkin Darmstadt Toplum Merkezi'nde bir halk toplantısı gerçekleştirildi. Darmstadt Seçim Koordinasyonu tarafından organize edilen toplantıya Cizre belediye eşbaşkanı Leyla İmret de katıldı. Türkiyedeki siyasi gelişmeler ve seçim atmosferine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmret, bu seçimin sadece Kürtlerin değil tüm toplumun geleceğini belirleyen önemli bir dönemeç olduğunu ve her kesimin bu seçime var gücüyle katılması gerektiğini dile getirdi.

Avrupa'daki toplumun seçime duyarlı ve iyi bir çalışma temposuna sahip olduğunu söyleyen İmret şunları vurguladı: "Halkımız seferberlik ruhu ile Selahattin başkan için çalışmalı, demokrasi mücadelemizi had safhaya çıkarmalıyız. Ancak bu şekilde başarılı oluruz." Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.