İngiliz şehit Dean Evans anıldı

Minbic'de şehit olan Dean Carl Evans için Londra’da anma etkinliği düzenlendi. Ailesi, çocuklarıyla gurur duyduklarını söyledi.

İngiliz asıllı Dean Carl Evans (Givara Rojava), 21 Temmuz’da Minbic’de yaşamını yitirmişti.

Londra'nın Haringey beldesinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi binasında Evans için anma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, şehit Kostas Scurfield’ın babası Chris Scurfield, şehit Jac Holmes’un annesi Angie Blannin, Kürtlerin 40 yıllık dostu, İrlanda asıllı aktivist Mark Campbell ve şehit Mehmet Aksoy’un annesi Zeynep Aksoy da katıldı. Etkinliğin sunuculuğunu şehit Mehmet Aksoy’un kardeşi Gonca Aksoy yaptı.

Etkinlikte şehit aileleri ve Campbell de birer konuşma yaptı.

AİLESİ: İNANDIĞI DEĞERLER UĞRUNA YAŞAMINI VERDİ

Evans’ın annesi Tracey Howell, Evans'ın inandığı değerler uğruna yaşamını verdiğini ifade etti.

Howell, şöyle konuştu: ‘‘Bazıları Dean için, ‘bir hiç için genç yaşamını feda etti’ diyor. Onlara şunu söylemek istiyorum; Dean inandığı değerler uğruna bilinçli bir tercih yaparak Rojava’da savaşmaya gitti. Onu nelerin beklediğini bilerek kararını verdi. Dean sadece Kürtleri korumak için değil, dünyanın en barbar örgütüne karşı insanlık değerlerini savunmak için gitti. Dean çok cesur kişiliğiyle hepimizi korumak adına kahramanca savaşarak yaşamını yitirdi. Biz ailesi olarak çok üzgünüz, Dean’ın yaşamını yitirmesi hepimizi büyük acı verdi ama büyük onur da duyuyoruz. Dean yüreğini takip etti.

Kürt halkının sahiplenişi bizi çok onure etti ve bu süreçteki destekleri acımızı hafifletti. Her gün çok sayıda Kürt, babasını, eşini, çocuğunu ve sevdiklerini kaybediyor, maalesef bunların çoğu haber bile olmuyor batı medyasında. Bu vesileyle sevgilerimi ve saygılarımı Rojava’da yaşamını yitirenlerin ailelerine gönderiyorum.’’

Howell, gözyaşları içinde yaptığı konuşmasını ‘şehîd namirin’ sözüyle bitirdi.

Dean’ın babası Steve Howell da, çocuğunun Kürt halkının çektiği acılar karşısında sessiz kalamadığını ve yüreğinin sesini takip ettiğini ifade etti. Dean’ın muhteşem bir genç olduğunu belirten Baba Howell, kendisinin inandığı değerler uğruna yaşamını yitirdiğini ve onunla gurur duyduklarını ifade etti.

Dean Evans ile ilgili ve ayrıca Rojava Devrimi'ni de anlatan sinevizyon da etkinlikte gösterime sunuldu. 

Aktivist Mark Campbell de ise Evans ile ilgili gurur duyduğunu vurguladı ve onun için hazırladığı şiirini okudu.