İngiltere'de Kardeş Aile Kampanyası büyüyor

Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal, Kardeş Aile Kampanyası'na başta Kürtler olmak üzere tüm dost kurum ve şahsiyetleri katılmaya çağırdı.

HDP tarafından başlatılan ve Britanya’da Heyva-Sor tarafından yürütülen Kardeş Aile Kampanyası'na merkezleri Londra’da bulunan Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER), Kürecikliler, Tilkililer ve Kıskısraklılar Dayanışma Dernekleri destek vereceklerini belirtti. Heyva-Sor UK kampanya kapsamında çalışmaları sürdürürken, Britanya Kürt Halk Meclisi de ülkenin birçok yerinde bulunan meclislerine genelge göndererek kampanyaya katılım çağrısında bulundu.
Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal, işgalci Türk devletinin ve diğer egemen ülkelerin, yıllardır her türlü soykırımcı saldırılarına karşı Kürt halkının büyük bir direniş sergilediğini belirtti.

'ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANIDIR'

Faşist AKP-MHP iktidarının Kuzey ve Güney Kürdistan ile Rojava’ya yönelik saldırılarını küresel salgında bile durdurmadığına dikkat çeken Akbal, “Faşist rejim hiçbir insani durumu tanımıyor. Kürdistan'ın birçok kentini bombalayarak katliamlar yaparak halkımıza korkunç saldırılarda bulundu. Binlerce aile evinden, yurdundan, işinden oldu. Kuzey Kürdistan’da adeta küresel salgın yayılsın diye testler uygulanmıyor. Yeterli tedbirler almayarak halkı kendi kaderine terk etmiş durumdalar. Şimdi dayanışma zamanıdır” diye kaydetti.

'KAMPANYANIN ÖNCÜSÜ OLALIM'

'Kardeş Aile' edinmenin en insani, en yurtsever tutum olduğunu vurgulayan Akbal, Heyva Sor a Kurdistanê’nin başlatmış olduğu maddi destek kampanyasını aktif bir şekilde desteklediklerini söyledi. Akbal, bu kampanyanın başarıya ulaşabilmesi için tüm alanlardaki çalışanlarının hem Kardeş Aile edinmesini hem de kampanyanın öncüleri olması gerektiğinin altını çizerek, bunun hem insani hem de ulusal bir görev olduğunun altını çizdi.
Akbal, Rojava’da, Maxmûr’da, Şengal’de, Doğu ve Kuzey Kürdistan’da, devletlerin savaş politikaları yüzünden, işinden, aşından edilen Kürdistanlılarla dayanışma için herkesin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

KAMPANYA DETAYLARI

Heyva-Sor UK’nin başlattığı kampanya şartları:
1- Kardeş aileye 3 ay boyunca en az aylık 100 pound gönderilmesi gerekmektedir.
2- Yardım edilecek kardeş ailenin bilgileri Heyva Sor tarafından verilecektir.
3- Kardeş aile edinen aile yardımı direkt kendisi gönderebileceği gibi bu yardımı Heyva Sor’a göndererek de aileye ulaştırılmasını sağlayabilir.

BANKA BİLGİLERİ

Kampanyaya katılmak isteyenler için banka bilgileri ise şöyle:
Britanya
Kurdish Red Moon (Heyva Sor a Kurdistanê)
Fairfax Hall 11 Portland Gardens London N4 IHU
Tlf: 0044 7780 179787
E-mail: [email protected]
Registered Charity No: 10 93 741
Company No: 42 85 714
The Co-operative Bank
Bank Sort code: 089299
Bank Account No: 65863091
IBAN: GB55 CPBK 0892 9965 8630 91
BIC: CPBK GB22
http://heyvasoruk.org/