İnternette Komün Akademisi kuruldu

İnternette demokratik modernite anlayışı çerçevesinde “yaşam” ve “bilmek” arasında bağ kuran Komün Akademisi kuruldu.

“Komun Academy” adlı site, Kürt özgürlük hareketinin ideolojisi, perspektifleri ve tatışmalarının tüm dünyadaki enternasyonalistlerle buluşturulması, kapitalist sisteme karşı alternatif sistem ve yaşamın inşası üzerine devrimci tartışmaların yürütüldüğü bir platform oluşturmayı hedefliyor.

Akademi, başta sosyal ve siyasi hareket ve kolektifler olmak üzere herkesi adil ve özgür bir dünya için kendi bilgilerini, tecrübelerini ve vizyonlarını paylaşmaya davet etti.

Demokratik modernite için bu sitenin kurulduğunu ifade eden Komün Akademisi, gerçek yaşama angaje olan sanal bir ortam olarak kendisini tanımlıyor. Bilgi ile yaşam arasındaki bağın gerekliliği üzerine sitenin ortaya çıktığına dikkat çeken Akademi, amaçlarının sadece teorik tartışmalar ve internet üzerinde araştırmalar yapmak olmadığını kaydetti. Komün Akademisi, “Yaşam biçimlerini bir araştırma nesnesi olarak görmeyi reddediyoruz” dedi.

Site, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik modernite konseptine dayanıyor. Yapılan açıklamada, “Abdullah Öcalan’ın demokratik ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması akademimizin temellerini oluşturuyor” denildi. Burada üretilen bilginin, ırkçılık, patriarka, faşizm, sömürü ve sömürgeciliğe karşı mücadeleye de hizmet edeceği kaydedildi.

Komün Akademisinin web sayfası şöyle: https://komun-academy.com/

Facebook adresi: https://www.facebook.com/Komun-Academy-2036601723326319/