Îqbal Muradî, Stockholm'de anıldı

Geçtiğimiz günlerde Pêncwên'de katledilen Doğu Kürdistan İnsan Hakları Örgütü üyesi Îqbal Muradî İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Ey Raqip marşının söylenmesi, Muradî ve devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık anma konuşmasıyla başlayan etkinlikte Doğu Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Stockholm örgütü adına bir konuşma yapan Amir Babakri, iç ve dış politikada açmazda bulunan İran rejiminin çıkışı yeniden teröre başvurmakta bulduğunu söyledi.

Muradî ve Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri'ne (YRK) yapılan saldırıların İran rejiminin çözümsüzlüğünün bir göstergesi olduğu değerlendirmesinde bulunan Babakri, rejimin saldırılarının Kürt halkının özgürlük mücadelesini engelleyemeyeceğine vurgu yaptı.

Hamid Aliyali, emperyalist ülkelerin İran'da yaşayan halkları birbirleriyle karşı karşıya getirme planlarına karşı KODAR ve PJAK'ın bundan bir hafta önce İran rejimine sorunların çözümü için öneride bulunduğunu hatırlattıktan sonra “Ancak İran barışın sağlanması için yapılan öneriye katliamlar yaparak yanıt verdi” diyerek İran'ın tutumunu kınadı.

İran Kürdistan Demokrat Partisi'nin eski üyesi Hasan Selspi, İmralı'da ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumunu örnek olarak göstererek Kürtlerin zindan ve ölümlerden korkmadığını söyledi. Doğu Kürdistan'daki tüm parti ve örgütlerin bir araya gelmesinin önemine değindi.

Anma “Şehit namırın” ve “Biji Serok Apo” sloganlarının atılmasıyla sona erdi.