İranlı ve Rojhilatlı temsilciler Strasbourg’daki direnişçilerle

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 83’üncü gününde de yoğun destek ziyaretleriyle devam ediyor.

Türk devletinin Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridini kırma ve faşist sistemini yıkma şiarıyla düzenlenen açlık grevi eylemini bugün de Avrupa’nın birçok şehrinden Kürt kurum temsilcileri ve yüzlerce yurtseveri ziyaret etti.

Sabah saatlerinden itibaren başta Almanya ve Fransa olmak üzere birçok ülkeden gelen Kürdistanlılar arasında Doğu Kürdistan ve  İranlı kurum temsilcileri yer aldı. Bunlar arasında İran Halkları Demokratik Hareket Platformu adına Bijan Rencber ie Platforma Zagros’tan Ramin Zindi ile PJAK Almanya temsilcileri yer aldı.

Burada konuşan Platforma Zagrose üyesi Ramin Zindi, Leyla Güven başta olmak üzere tüm açlık grevi direnişçilerine destek vermek için Strasbourg’da olduklarını vurguladı. 8 Mart dolayısıyla Güven ve tüm kadın direnişçileri kutlayan Zindi, Öcalan’a yönelik tecride karşı açlık grevinde olan direnişçilerin desteklenmesi içi eylemlilik çağrısı yaptı.

Ziyaretçilerin desteğini önemli bulduklarını söyleyen eylemcilerden Kardo Bokani ise, direnişlerine katılım ve desteğin her geçen gün arttığına vurgu yaptı. Direniş eyleminin başlaması ardından Kürt Halk Önderi ile kısa bir görüşme gerçekleştiği ve Leyla Güven’in serbest bırakıldığını hatırlatan Bokani, amaçlarının ise tecridin tümüyle kırılması olduğunun altını çizdi.

Eylemlerinin kutsal bir amaç için olduğunu dile getiren Bokani, ortak mücadelenin büyütülmesi çağrısı yaptı.

İran Halkları Demokratik Hareket Platformu adına konuşan Bijan Rencber ise, Farsça yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın halklar için önemli bir şahsiyet olduğunun altını çizdi. Öcalan’ın esaretinin kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Rencber, özgürlüğünün gerekli olduğunu söyledi.

Tecride karşı direnişe desteklerini ileten Bijan Rencber, direnişin başarısı için halkların ortak mücadele etmesi gerektiğini de söyledi.