İşçi Partili vekil Williams ile tecrit görüşmesi

Birleşik Krallık’ta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve açlık grevlerine ilişkin milletvekili Paul Williams ile bir görüşme gerçekleştirildi.

Öcalan’a Özgürlük Kampanyası ve Britanya Kürt Halk Meclisi Dışişleri Komitesi, tecride karşı çalışmalarını sürdürüyor.

Öcalan’a Özgürlük Kampanyası adına Elif Sarıcan, İşçi Partili Stockton South Bölge Milletvekili Dr. Paul Williams ile parlamentoda bir görüşme gerçekleştirdi

Görüşmede, Öcalan üzerindeki tecrit koşulları ve binlerce siyasi tutsağın yürüttüğü açlık grevlerine ilişkin milletvekili Williams’a detaylı bilgi verildi.

Sarıcan, milletvekillerinden Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt’a mektup yazarak bu konuları hükümetin gündemine taşımalarını istedi.

Sarıcan ayrıca İşçi Partili vekil Williams’ı yakın zamanda Kürdistan’a düzenlemeyi planladıkları bir delegasyona dahil olmaya davet etti.

Williams ise Kürt halkının mücadelesine büyük ilgi duyduğunu ve bundan sonraki dönemde daha aktif dayanışma içerisinde olacağını söyledi.

Öcalan ve binlerce siyasi tutsağın durumuna ilişkin gelişmelerden kaygı duyduğunu belirten Williams, ölümler yaşanmadan yetkililerin acilen adım atması gerektiği çağrısında bulundu.

Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanları Ercan Akbal ve Besime Basar ise, dışilişkiler komitesinin aktif olarak çalışmaya devam edeceğini bildirdi.