İşçi Partisi konferansı Öcalan'a özgürlük çağrısı ile sona erdi

İngiltere'nin Liverpool şehrinde yapılan İşçi Partisi konferansının 3. gününe Kürt Halk önderi Öcalan'a özgürlük çağrıları damgasını vurdu.

Britanyalı sendikaların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için düzenlediği "Öcalan'a özgürlük" kampanyasının öncülerinden Unite the Union'ın düzenlediği İşçi Partisi konferansında bugün "Ortadoğu'da faşizme karşı mücadele: Öcalan, Kürtler ve kadın devrimini savunmak" başlıklı bir panel düzenlendi.

Unite the Union uluslararası ilişkiler sorumlusu ve Öcalan'a Özgürlük kampanyası Eşbaşkanı Simon Dubbins, milletvekilleri Lloyd Russell-Moyle, Lord Maurice Glasman, Dan Carden, Orfaith Begley, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Julie Ward, HDP eski Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Aslef sendikası Genel Sekreteri Mick Whelan ve Kürt aktivist Elif Sarıca'nın konuşmacı olarak yer aldığı panele yüzlerce kişi katıldı.

Panelde yapılan konuşmalarda, Öcalan'a Özgürlük kampanyasının İngiltere'de son yıllarda en hızlı gelişen enternasyonal dayanışma kampanyası olduğuna dikkat çekildi. Milyonlarca üyesi olan Britanyalı ulusal sendikaların başlattığı Öcalan'a Özgürlük kampanyasının büyümeye ve etki alanının gelişmeye devam ettiği vurgulandı.

TUTUKLU GAZETECİLERİN DURUMUNA DA DİKKAT ÇEKİLDİ

Panelde açılış konuşmasını yapan Öcalan'a Özgürlük kampanyası Eşbaşkanı Simon Dubbins, Kürt halkının özgürlüğünün Öcalan'ın özgürlüğünden geçtiğini dile getirdi. Öcalan'ın özgürlüğü için Kuzey İrlanda'dan dayanışma mesajları getirdiğini söyleyen Sinn Fein Milletvekili Orfaith Begley da yaptığı konuşmada, Öcalan'ı yoldaş olarak kabul ettiklerini ve özgürlüğü için destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Konferansta konuşan Aslef Sendikası genel sekreteri Mick Whelan, Kürt Özgürlük Hareketi ve Öcalan'ın Britanya'da daha fazla tanınmaya başlandığını belirtti. Whelan, yasaklara rağmen Kürt Özgürlük Hareketi ile dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini söyledi. Siyasetçi Jeremy Corbyn ise yaptığı konuşmada, Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin durumuna dikkat çekti. Konferans, oturuma katılan delege ve parti üyelerinin oy birliği ile Öcalan'a Özgürlük çağrısının ardından sona erdi.