İşgal girişimine tepkiler dinmiyor

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarına tepkiler dinmiyor. Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar bugün de Almanya, İsveç ve Belçika'da alanlara çıkarak Çağın direnişine destek verdi.

Efrîn'e yönelik işgal saldırılarına Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların tepkisi devam ediyor. Belçika'da Komaw öncülüğünde bugün saat 17.00'da Efrîn'deki sivil katliamlara dikkat çekmek amacıyla eylem yapıldı. Beyaz kefen giyen kadın ve çocuklar Türk devletinin saldırılarında yaşamını yitiren sivillerin fotoğraflarını taşıdı. Eylemde sık sık "Dün Kobanê, bugün Efrîn" ve "Katil Erdoğan" sloganları atıldı.

ARNHEM

Hollanda'nın Arnhem kentinde de KOMAW ve Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde bir eylem düzenlendi. Arnhem Central İstasyonu önünde yapılan eylemde Efrîn'e yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

STOCKHOLM

İsveç'te bir grup Kürdistanlı, saat 16.00'da Stockholm’de bulunan İsveç Parlamentosu önünde Efrîn halkıyla dayanışmak için eylem gerçekleştirdi. Üzerinde İngilizce “Efrîn soykırımını durdurun” yazılı büyük pankart ve yaşamını yitiren sivillerin resimlerinin açıldığı eylemde konuşan, Ahmet Yılmaz, milletvekillerinin çıkış saatlerinde gerçekleştirdikleri eylemin amacının kamuoyunun yanı sıra parlamentodaki milletvekillerini de bilgilendirmek olduğunu söyledi. Yılmaz, tüm Kürdistanlıları ve dostlarını her gün parlamento önünde yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı.

FREİBURG

Türk ordusu ve ÖSO çetelerinin katliamlarını protesto etmek amacıyla Almanya'nın Freiburg kentinde Şehit Aileleri Komisyonu öncülüğünde bir eylem gerçekleştirildi. Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Nuda Kadın Meclisi tarafından başlatılan Efrîn Nöbeti eylemine, bugün Komaw'ın Avrupa genelinde yapacağı eylemlerden dolayı Şehit Aileleri Komisyonu öncülük etti. Alte Synagoge meydanında bir araya gelen yüzü aşkın kişi attıkları sloganlarla işgali protesto etti. Eylem esnasında yüzlerce bildiri de dağıtılırken, eylemciler el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu.

STUTTGART

Stuttgart Edi Bese Platformu öncülüğünde 20 Ocak’tan beri her gün yapılan çadır nöbet eylemi, Schlossplatz meydanında bugün de devam etti. Çadır nöbetinde Edi bese Platformu Stuttgart’ın açtığı Almanca "Türkiye’ye silah gönderimini durdurun, Efrin’i savunun!" yazılı pankartın yanı sıra, Efrin katliamına dair çok sayıda fotoğraf da sergilendi. Saat 15.00’da başlayan çadır nöbeti eyleminin ardından saat 18. 00'da kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Civanen Azad ve Stuttgart’taki antifaşist Alman gençlik grupları da katılarak, destek verdi. Eylemde sık sık, "Bijî Berxwedana Efrînê", "Türk ordusu Efrinden defol", "Be Serok jiyan nabe!’’ ve "Almanya destekliyor, Türkiye bombalıyor" sloganları atıldı.