İşgal protesto ediliyor, Onur Direnişi selamlanıyor

Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı halkların eylemleri sürüyor. Eylemlerde işgal protesto edilirken, Onur Direnişi selamlanıyor.

Yurt dışında yaşayan Kürtler ve dostları, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarına karşı eylemlerini sürdürüyor. Onur Direnişi'ni selamlayan halklar, işgal son bulana kadar direnişi sahipleneceği mesajını verdi.

TOULOUSE

Fransa'nın Toulouse kentinde, Rojava için kitlesel yürüyüş düzenlendi. Saygı duruşuyla başlayan yürüyüşte, işgalci saldırılar düzenleyen Türk devleti protesto edildi.
Kürt dostu Fransızların da katıldığı eylemde, Onur Direnişi selamlandı.

MELBOURNE

Avustralya'nın Melbourne kentinde, demokratik çevreler ve Kürtler, Eyalet Küthüphanesi önünde bir araya gelerek, Türk devletinin saldırılarını bir kez daha protesto etti. Federasyon Meydanı'na kadar yürüyen sendika temsilcileri, çeşitli halkların dernekleri, insan hakları savunucuları, Türkiyeli demokratlar ve Kürdistanlılar, saldırıları kınadı.
Eylemde konuşan Avustralya Sendikalar Konseyi Temsilcisi Clare Middlemas, "Birlikte olmalıyız" mesajını verdi.
YPG saflarında savaşırken şehit düşen Avustralyalı Reece Harding'in annesi Michelle Harding de eyleme katıldı. Harding, "Ben Suriye'ye gittiğimde savaşan terörist görmedim. Sadece kendilerini savunan, sizin benim gibi sıradan insanların öz savunmasına tanıklık ettim. Bu savunmayı gerçekleştirenler öğretmenler, doktorlar, bakkal sahipleri, üniversite öğrencileri gibi insanlardı ve bu beni çok etkiledi" dedi.
Michelle Harding, Türk devletinin soykırım niyeti taşıyan bu saldırılarının bir an önce sonlandırılmasıni istedi.
Demokratik Kürt Toplum Federasyonu adına konuşan Mahmut Kahraman da Avustralya hükümetine destek çağrısı yaptı.
Eyleme bir destek de İşçi Partisi Milletvekili Peter Khalil'den geldi. Khalil, "Bizim de Kürtler kadar direnişçi ve kararlı olmamız gerekir" dedi.

PERTH

Avustralya'nın Perth kentinde de Rojava'ya işgalci saldırılar protesto edildi. Eylemciler, "İşgal sona erene kadar alanlarda olacağız" mesajı verdi.
Eylemde Rojava'yı sahiplenme ve ulusal birlik çağrıları yapıldı.