İşgal saldırılarına tepkiler sürüyor

Rojava ve ve Kuzey-Doğu Suriye'ye dönük Türk devletinin işgal saldırıları devam ederken, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar da işgale tepki göstermek bugün bir kez daha alanlara çıktı.

Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları bugün de Avrupa'nın birçok şehrinde protesto edildi. Avusturya'nın başkenti Viyana'da Saat 17.00'da insan hakları meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarını protesto etti. Etkinliğe katılanlar arasında Avusturya Yeşiller Partisi Viyana Meclisi Milletvekili Nicki Kunrath, Avusturya Sosyal Demokrat partisi, Viyana örgütünden Dr. Mireille Ngosso ve Sınır tanımayan doktorlar örgütünden Hagen Ebensbrunner de katıldı.

BORLÄNGE

İsveç'in Borlänge şehrinde, Ncdk Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda yapılan eylemde Türk devleti protesto edildi. Protesto eylemi Êzidî federasyonu, Kürdistan kültür derneği, İsveç Kürt kültür derneği öncülüğünde yapıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devleti lanetlenirken, Kürt halkının da birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çekildi.

RENNES

İşgalci Türk ordusunun Serêkaniye'de katliam girişimine karşı Fransa'nın Rennes şehrinde yaşayan Kürtler ve dostları Place de marie bir araya gelerek Türkiye’yi protesto etti.

ATİNA

Kürdistan Kültür Merkezi, Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin Yunanistan Meclisi önünde stant eylemi başlattı. Atina’da Kürdistan Kültür Merkezi öncülüğünde Türk devletinin işgal saldırılarını protesto eylemleri kapsamında stant eylemi başlatıldı. Yunanistan Meclisi önündeki Syntagma Meydanı’nda açılan stantta Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin fotoğraflar sergilendi.

HELSİNKİ

Rojava için günlerdir destek eylemi yapılan Finlandiya'nın Helsinki şehrinde Kürdistanlılar bugün de alanlardaydı. ABD ve Türk Konsolosluğu'na yürüyüş yapan Kürdistanlılar, sık sık Rojava'ya destek sloganları attı. Rojava'da yaşanan duruma ilişkin bilgilendirme yapan 3 kişiden oluşan komite, Türk devletinin işgaline ilişkin hazırladıkları dosyayı AB yetkilisine teslim ettiler.