‘İşgale dur’ diyen Gençler Westminster Köprüsü’nü kapattı

Türk devletinin Rojava’ya işgal girişimini protesto eden Devrimci Yurtsever Gençlik Hareketi üyeleri Londra’nın en işlek köprüsü Westminster’ı trafiğe kapatarak köprüye dev bir pankart ile PKK ve YPG bayrakları astı.

Devrimci Yurtsever Gençlik Hareketi’nin çağrısı ile Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal girişimini ve sivil katliamları protesto etmek amacıyla yüzlerce kişi Londra Trafalgar Meydanında bir araya geldi. Ellerinde YPG ve YPJ bayrakları taşıyan gençler, sık sık ‘’Terörist Erdoğan”, “Türk ordusu Rojava’dan defol” ve “Biz PKK’yiz PKK biz” şeklinde sloganlar attı.

BARBARLIK YENİLECEK

Burada bir açıklama yapan gençler, işgal girişimine sert tepki göstererek, “Bu süreçte katledilen yoldaşlarımızın anılarına bağlı kalarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Faşizm ve barbarlık Rojava’da yenilecek” dedi. Ardından kitle gençler öncülüğünde Parlamento binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe İngilizler yoğun ilgi gösterirken, yürüyüş boyunca caddeler trafiğe kapatıldı.

KÖPRÜ KAPATILDI

Gençler yürüyüşün ardından Gençlik Hareketi üyeleri Londra’nın en işlek köprüsü Westminster’ı trafiğe kapattı. Köprü de slogan ve zılgıtlarla eylemimi sürdüren gençler daha sonra köprüye dev bir pankart ile PKK ve YPG bayrakları astı. Üzerinde “Türk devleti Kuzey Suriye’de işgali dursun” yazılı pankart ile PKK bayrağı uzun süre köprüde asılı kaldı.