İşgale sessiz kalan AB devletleri de katliamdan sorumludur

Türk devletinin Rojava'ya dönük katliam ve işgal saldırıları Kıbrıs ve Fransa'da protesto edildi. Eylemlerde işgale sessiz kalan Avrupa devletlerinin de katliamlardan sorumlu olduğu belirtildi.

Kıbrıs'ın Limassol kentinde kadınlar öncülüğünde Moloz Park'ta bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırılarını protesto etmek için stand açıp bildiri dağıttı. Akşam saatlerinde ise Theofilos Kürt Kültür Merkezi'nde toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve dostları standa kadar yürüdü. Yürüyüşe Kıbrıs'ın önde gelen takımlarından Omonia Taraftarlar kulübü gençleri ve Kıbrıslı Sosyalist gençler de katıldı. Eylemde konuşan Kıbrıs PYD sözcüsü Yasin Tarbouch, Serêkanîye'de yapılan sivil katliamın bir insanlık ayıbı olduğunu ve Türkiye'nin işgalini durdurmayan Uluslararası güçlerin bu katliama ortak olduklarını belirtti.

MARSİLYA

Fransa'nın Marsilya şehrinde Tewgera Ciwanên Şoreşgeri Rojava için 2 yerde eylem düzenledi. Saat 14.00'da Place Carli parkında anti faşist grupla Rojava için bilgilendirme standı açan TCŞ, daha sonra KCD-E'nin eylem çağrısı üzerine Marsilya Avrupa temsilciliği önündeki eyleme katıldı. Eylemin sonunda yüze yakın genç eylem alanından Marsilya garına kadar yürüdü. Gençlerin eylemleri sloganlar eşliğinde sona erdi.

GRENOBLE

Fransa’nın Grenoble kentinde Kürt gençleri Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarını protesto için sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Gare de Grenoble’da bir araya gelen gençler sık sık “Terorist Erdoğan”, “Biji berxwedana Rojava” sloganları attı. Garda toplanan gençler bir süre tren seferlerini geciktirdiler. Gençler Rojava’ya yönelik işgal saldırıları bitene kadar yapacakları eylemlerin farklı boyutlara taşıyacaklarını dile getirdiler.

TOULOUSE

Güney Fransa’nın Toulouse kentinde de Türk devletinin saldırı ve katliamları kınandı. “Arnaud Bernar” meydanında toplanan kalabalık bir kitle Türk devletinin saldırılarının son bulması için batılı ülkelere çağrılar yaptılar. Kürdistan’ın dört parçasından örgütler, Fransız partiler ile sendikaların destek verdiği gösteride kitle yaklaşık iki saat kent merkezinde yürüdü. Yürüyüşte konuşan Sol Parti temsilcisi Jean Christophe Sellin “Gün Kürt halkıyla dayanışma günündür. İnsanlık onurunu DAİŞ’ten kurtaran Kürt halkının ve savaşçılarının destekçiyiz” dedi.