İskoçya, İngiltere ve Rusya'da 'işgal' protestosu

İskoçya, İngiltere ve Rusya'da Türk devletinin Efrîn'e işgalci saldırıları protesto edildi.

İskoçya'nın başkenti Edinburg'da Efrîn'e dönük işgalci saldırılar protesto edildi. Eylemde uluslararası çevrelere saldırıların durdurulması için çağrı yapıldı.

Eylem sırasında ırkçı bir Türk kitleyi provoke etmek istedi ve halka saldırdı. Halkın engellediği saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

Eylemin ardından Kürt Derneğinde toplanan Kürdistanlılar ve dostları, yeni eylem planlarını hazırladı.

LONDRA

İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi Efrîn için yürüdü. Britanya Demokratik Güçbirliği’nin de destek verdiği yürüyüş Kuzey Londra’da bulunan Manor House İstasyonu'nda başladı. Wood Green yönüne doğru yürüyüşe geçen kitle, Türk devletine karşı sloganlar attı.

Yürüyüş esnasında faşistler provokasyona başvurdu. 30'lu yaşlardaki provokatör gençler tarafından engellendi.

ADIGEY

Rusya'nın Adıgey Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn'e dönük gerçekleştirdiği işgal operasyonuna karşı yürüdü.

Adıgey Kürt Kültür Otonomisi ve Adıgey Kürt Kadın Organizasyonu-Bêrîtan'ın ortak düzenlediği yürüyüşe binlerce Kürdistanlı katıldı. Kent merkezinden Kürt Kültür Merkezine kadar yürüyen kitle, YPG ve YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra katledilen sivillerin fotoğraflarını taşıdı.

Adıgey Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkanı Sinem Broyeva, yürüyüşün ardından şöyle konuştu: “Erdoğan elini kolunu sallayarak Kürtleri katletme cesaretini hangi devletlerden alıyor? Onu bu konuda cesaretlendiren devletler de bu insanlık suçunda Erdoğan’ın ortağıdır. Rusya her geçen gün Suriye’de kaybediyor. Ona en büyük kaybettiren de Türkiye olmasına rağmen Türkiye'nin bu operasyonlarına karşı neden sesini çıkarmıyor? Bizler Rusya vatandaşı olan Kürdistanlılar olarak, Rusya Devlet Başkanı'na sesleniyoruz; Türkiye’nin bu katliamlarına karşı sessiz kalmayın!"