İstanbul’da iki ‘faşist’ derneğe uyarı ateşi!

İstanbul’da “provokatör” ve “ırkçı” faaliyetler içerisinde olduğu belirtilen iki derneğe yönelik silahlı eylem düzenlendiği bildirildi.

Alınan bilgilere göre Gaziosmanpaşa ve Eyyüp’te Şubat ayı sonunda iki derneğe ateş açıldı.

Eylem kendilerine “Ş. Xebatkar ve Ş. Arjin intikam timleri” ve “Ş.İslam ve Ş.Roza intikam timleri” adını veren gruplar üstlendi.

Yazılı bir açıklama yapan gruplar, faşistlerin seçimlere yönelik dernekler yoluyla demokratik kurumları hedef alan eğilimler içerisine girdiğine dikkat çekerek, iki derneğe uyarı eylemi yaptıklarını bildirdi.

Açıklamaya göre, 26 şubat günü “Ş. Xebatkar ve Ş. Arjin intikam timleri” tarafından gece saatlerinde Gaziosmanpaşa ilçesi Karadeniz mahallesinde Trabzonlular derneği, uyarı mahiyetinde tarandı. Derneğin, boş olduğu bir sırada ateş açıldığı belirtildi.

28 Şubat günü ise “Ş.İslam ve Ş.Roza intikam timleri” tarafından Eyüp ilçesinde Yeşilpınar mahallesinde bulunan Giresunlular derneğine, uyarı niteliğinde ateş açıldığı bilgisi verildi. Bu eylemin de, derneğin boş olduğu sırada düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, “Bunlar uyarı niteliğindedir. Bu tarz faşist uygulamalar devam ederse şüphesiz her şekilde halkımızı savunacağız ve bilinmeli ki gereken cevap verilecektir” denildi.