İsveç Öğretmenler Federasyonu'ndan HDP'ye saldırılara tepki

İsveç Öğretmenler Federasyonu Stockholm Şubesi Uluslararası İlişkiler Sekreteri Anders Johansson, AKP-MHP faşist ittifakının yerel seçimler öncesi HDP'ye yönelik saldırıları arttırmasına tepki gösterdi.

Erdoğan rejiminin yerel seçimler öncesi HDP'nin çalışmalarını engellemek için parti yönetici ve üyelerini tutukladığına dikkat çeken Johansson, “Türk devleti tutuklamaları durdurmalı ve cezaevlerinde tutuğu tüm HDP'lileri seçimler öncesi serbest bırakmalı” dedi.

“Türkiye'de durum her geçen gün daha kötüye gidiyor. İnsan hakları ve demokrasi tamamen ortadan kaldırıldı” diyen Johansson, Türk devletinin saldırılarına karşı direnen HDP'liler, akademisyenler, öğretmenler ile dayanışmayı sürdüreceklerine vurgu yaptı.

Johansson, aynı zamanda İsveç Parlamentosu bünyesinde çalışma yürüten Türkiye'de İnsan Haklarını Destekleme Komitesi'nin üyesi.

Komitelerinin Türkiye İnsan Hakları Vakfı ile yakın işbirliği içinde olduğunu söyleyen Johansson, “Türk devleti muhalif ve insan hakları savunucularına yönelik baskı ve saldırıları yoğunlaştırdı. Bundan bir kaç yıl önce insan hakları örgütleri ayda bir sayfalık insan hakları ihlalleri raporları yayımlıyordu, ama şimdi neredeyse her iki günde bir sayfalık şiddet ve işkence yapıldığını belirten raporlar  yayımlıyorlar” dedi.

Johansson, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için açlık grevlerini sürdüren Leyla Güven ve tutsaklarla dayanışma içinde olduğunu söyledi.