İsveç Dışişleri Bakanlığı önünde ‘Leyla Güven’ eylemi

Kürt halk Önderi Öcalan’a tecride karşı 69 gündür açlık grevini sürdüren Leyla Güven ve diğer açlık grevcileri ile dayanışmak amacıyla İsveç Dışişleri Bakanlığı önünde bir eylem düzenlendi.

Eylem, başkent Stockholm’de saat 14.30 sularında kar yağışı altında gerçekleştirildi. Bir grup Kürt, Leyla Güven ve açlık grevcilerinin fotoğraflarının bulunduğu tabutları Dışişleri Bakanlığı binası önüne bıraktı. Eylemciler, Öcalan fotoğraflarının bulunduğu flamalar taşıdı.

Eylemleri hakkında kamuoyunu bilgilendiren bildiriler dağıtan eylemciler, dışişleri yetkililerinden görüşme talebinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Margot Wallström’ün Basın Şefi Patric Nilsson dışarı çıkarak eylemcilerle görüştü.

Eylemciler, Türk devletinin Öcalan’a uyguladığı tecrit ve açlık grevlerine ilişkin bilgi vererek, tecride son verilmesi için İsveç hükümetinin girişimde bulunmasını istedi. Eylemciler, tecrit ile ilgili hazırladıkları bir dosyayı da Nilsson’a verdi.

Nilsson, konunun takipçisi olacaklarını, dosyayı işlem yapılması için Dışişleri Bakanlığının İnsan hakları ve Uluslararası İlişkiler birimlerine ulaştıracağını söyledi.