İsveç'in 8 merkezde Türk devleti protesto edildi

İsveç'in Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Söderhamn, Helsingborg, Bollnäs yerleşim biriminde gerçekleştirilen miting, yürüyüş ve sivil itaatsızlık eylemleriyle Türk devleti ve ÖSO çetelerinin Efrîn'e yönelik saldırıları kınadı.

Gösterilerde Efrîn'de soykırım yapılma riski uyarısında bulunan sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'e Türkiye'nin durdurulması için pratik adım atmaları çağrıları yaptı.

STOCKHOLM

Saat 14.00 sularında İsveç Dışişleri binası önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, yaklaşık bir saat süreyle Türk devletinin saldırılarını ve Batılı ülkelerin sessizliğini kınayan sloganlar attı.

Daha sonra parlamento binası önüne yürüyen yüzlerce kişi, bir süre de burada slogan attıktan sonra Stockholm'un en işlek caddelerinde ”Biji berxwedana Efrîne”, ”Terörist Erdoğan”, ”Kanlı ellerinizi Efrîn'den çekin”, ”Katil Erdoğan, iki yüzlü Putin” gibi Türk devletini kınayan ve Çağın Direnişini destekleyen sloganlar attı.

Sergel Meydanı'nda yapılan konuşmalarda kitleye duyarlılık göstermeleri ve Efrîn'le yapılacak dayanışma eylemlerine katılmaları çağrısı yapıldı.

UPPSALA

Uppsala ilinde ilin en işlek caddesini bir süre trafiğe kapayan Kürdistanlılar, merkez tren istasyonuna yürüdü.

Eylem boyunca Türk devleti ve ÖSO çetelerini kınayan sloganlar atıldı.

GÖTEBORG

Göteborg ilinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları ard arda iki sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. İlk eylem Lantvetter Hava Limanı ikincisi de Tren Garı'nda gerçekleşti.

Türk devletini kınayan konuşmalar yapan ve sloganlar atan eylemciler, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası topluma Efrîn'e yönelik saldırılar karşısında sesizliği bozma ve harakete geçmeleri çağrısı yaptı.

MALMÖ

Triangel Meydanı'nda gerçekleşen gösteriye yaklaşık 100 kişi katıldı. Ciwanen Azad adına yapılan konuşmalarda Türk devletinin saldırıları kınandı ve Efrîn'le dayanışmanın süreceği mesajları verildi.

HELSİNGBORG

Dün il merkezinde bir eylem gerçekleştiren Kürdistanlılar bugün de Efrîn için sokaklara çıktı. Kortejin en önünde Efrîn'de sivillere yönelik katliamlara dikkat çekmek ve kınamak için kırmızıya boyanmış beyaz gömlekler giyen ve kadınlar yer aldı.

Gösteri boyunca ”Çocuklarımızı öldürmeyin”, ”Katil Erdoğan, iki yüzlü Putin”, ”Efrîn'le dayanışma” ve ”Erdoğan'ı durdurun sloganları atıldı.

SÖDERHAMN

Küçük bir yerleşim birimi olan Söderhamn'da Ciwanen Azad, ilçenin girişine Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını kınayan bir pankrat astı.

Öğle saatlerinde de ilçe merkezinde bir eylem gerçekleştirildi. Kadın ve çocukların kırmızıya boyal gömlek giyerek katıldıkları eylemde Türk devleti ve Rusya'yı kınayan sloganlar atıldı.

BOLLNÄS

İl merkezinde gerçekleşen gösteride konuşmalar yapan sivil toplum temsilcileri, Türk devleti ve DAİŞ çetelerinin Efrîn'de katliam yapma hazırlığında olduğunu belirtti ve İsveç Hükümeti'ne katliamın engellenmesi için girişimde bulunması çağrısı yaptı.

KALMAR

Saat 13.30 sularında Storatorget Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, meydandaki anıtın çevresine Türk devletinin sivil halka yönelik katliamlarını gösteren resimler astı.

Meydanda yapılan konuşmaların ardından il merkezine doğru yürüyen eylemciler, Türk devleti ve ÖSO çetelerini kınayan sloganlar attı.