İsveç Kürt Federasyonu'ndan Efrîn için çağrı

İsveç Kürt Federasyonu, Erdoğan'ın kaybettiği için saldırdığını ve bunun 'son çırpınışları' olduğunu vurgulayarak, işgalci saldırıların durdurulması için İsveç ve dış dünyaya çağrı yaptı.

36 Kürt derneğinin çatı örgütü İsveç Kürt Federasyonu, Kürt Partileri Eşgüdüm Komitesi'yle birlikte İsveç hükûmeti ve dış dünyaya Türkiye'nin Efrîn'e yönelik saldırılarının durdurulması için harekete geçmeleri çağrısı yaptı.

Türk devletinin uluslararası yasaları çiğneyerek Efrîn'e yönelik başlattığı işgalci saldırılarda sivillerin katledildiğine dikkat çekilen açıklamada, Erdoğan'ın saldırılarını terörizme karşı mücadele bahanesine dayandırmasının gerçekleri yansıtmadığı vurgulandı.

Kürt Federasyonu Genel Başkanı Keya İzol ve Genel Sekreteri Bilal Görgü'yle, Türk devletinin Kürdistan'a yönelik politikaları ve Efrîn'e saldırılarını konuştuk.

'TÜRKİYE SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR'

İzol, Türkiye'nin savaş suçu işlediğini belirterek, sessiz kalan Rusya ve batılu güçlere tepki gösterdi.

İsveç'in Vietnam'dan beri baskı altındaki halklarla dayanıştığını Güney Afrika ve Filistin'i örnek göstererek hatırlatan İzol, ”İsveç'te Kürtlerin çok güçlü bir lobi çalışmaları olmasına rağmen İsveç gereken tepkiyi göstermedi. Biz Kürt lobisinin bir parçası olarak Efrîn'e yönelik sessizliği kabul etmiyoruz ve girişimlerimizi sonuç alana kadar sürdüreceğiz” dedi.

İzol, Erdoğan ve Türk devletinin Kürt halkının haklarını almasını engellemek için her türlü yönteme başvurduğunu ve yeni ittifaklara girdiğini belirtereki şunları kaydetti:

”Erdoğan Güney Kürdistan'daki oluşuma da başta karşıydı ama daha sonra pastadan pay almak için Güney Kürdistan yönetimiyle ilişkiye girdi ama her zaman çıkarcı yaklaştı. Referandum sırasında ve sonrası Türk devleti yeniden eski refleksini gösterdi. Suriye'de de Kürtlerin bir statü kazanmalarını istemiyor. Bu, diğer devletler; İran, Irak ve Suriye için de geçerli. Kürtlerin hakları söz konusu olunca bunlar bir araya geliyor. Ortak hareket ediyorlar" diye kaydetti.

'ERDOĞAN'IN SON ÇIRPINIŞLARI!'

Erdoğan ve AKP hükûmetinin dış dünyada prestijini tamamen kaybettiğini söyleyen İzol, ”Dışta bunlar olurken Erdoğan içeride de kaybediyor. Tüm göstergeler Erdoğan'ın politikasının iflas ettiğini gösteriyor. Bu yüzden Kürtlere karşı milliyetçilik ve şovenizme daha fazla yöneliyor. Efrîn'de Kürtlere savaş açarak ırkçı ve şoven çevrelerin desteğiyle iktidarını pekiştirmek istiyor. Bu yüzden Efrîn'e saldırıyor, ABD'yi tehdit ediyor” şeklinde konuştu.

Türk devletinin Efrîn'de başarı kazanma şansının olmadığını söyleyen İzol, ”Bu kadar tehlikeli bir oyunu oynaması Erdoğan'ın çok sıkıştığını gösteriyor. Bu onun son çırpınışlarıdır” dedi.

'VİCDALI HER İNSAN KARŞI ÇIKMALI'

Bilal Görgü, Türkiye'nin hiçbir yasa ve kural dinlemeden Efrîn'e saldırmasına vicdanı olan herkesin karşı çıkması gerektiğini belirtti.

İşgale karşı çıkanların gözaltına alınmasına, tutuklanmasına da tepki gösteren Görgü, Türk hükûmetinin uluslararası yasaları çiğnemekten vazgeçmesini istedi.