İsveç Sol Parti’den Amed, Mardin ve Van’la dayanışma kampanyası

İsveç Sol Parti, AKP’nin kayyum atayarak gasp ettiği Amed, Van ve Mardin belediye yöneticileriyle dayanışma amacıyla bir kampanya başlattı.

Sol Parti Milletvekili ve Dış Politika Sözcüsü Håkan Svennelig ve Uppsala Bölge Dış İlişkiler Sorumlusu Yekbun Alp, görevden alınan Amed, Mardin ve Van belediye başkanları ve meclis üyeleriyle dayanışmak amacıyla ülke çapında bir kampanya başlattı.

Sol Partili belediye başkanları ve grup başkanları, videoya kaydettikleri dayanışma mesajlarını sosyal medya üzerinden yaygınlaştırarak Türk devletinin kayyum uygulamalarını teşhir edecek.

Kampanyayı konuşmasını videoya kaydederek başlatan Svennelig, Türkiye ve İsveç’i en ayırt edici şeyleden birinin basın özgürlüğü olduğunu belirterek şunları kaydetti.

“Türkiye’de otoriter Erdoğan gazetecileri haspsediyor ve medyayı kapatıyor ve muhalefete saldırıyor.  Özellikle de bizim kardeş partimiz HDP’ye saldırıyor. Partinin binlerce siyasetçisi ve sempatizanı tutuklandı. Bundan birkaç hafta önce demokratik yöntemlerle seçilmiş 3 belediye başkanı görevden alındı. Yerlerine Erdoğan’ın partisinin kuklaları atandı.”

Amed, Mardin ve Van belediye başkanları ve direnen halkı selamlayan Svennelig, “Birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi