İsveç'te Çağın Direnişiyle dayanışma sürüyor

İsveç'in Örebro ve Göteborg illerinde Türk devleti ve ÖSO çetelerinin kuşatması altında bulunan Efrîn'le dayanışma eylemleri yapıldı.

Örebro merkezinde düzenlenen gösteride sivil toplum örgütleri adına yapılan konuşmalarda, Erdoğan ve AKP hükümetinin amacının Kürtlerin statü kazanmalarını engellemek olduğu ancak Erdoğan ve çetelerinin Kürt halkının direnişi karşısında yenilgiye uğrayacağı belirtildi.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa ülkelerinin 'Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'in aldığı ateşkes kararına uymalı” şeklinde söylemlerinin yeterli olmadığı belirtilen açıklamada Birleşmiş Milletler'e Efrîn'e yönelik planlanan soykırımını durdurması için pratik önlemler alması çağrısı yapıldı.

Gösteride Türkiye, Rusya ve Batılı ülkeleri kınayan sloganlar atıldı.

GÖTEBORG

Göteborg ilinde il merkezinde bilgilendirme çadırı etkinliği sürerken bir grup Kürdistanlı İsveç Devlet Televizyonu binası önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemcileri temsilen bir heyet televizyon yöneticilerine Türk devletinin Efrîn'de gerçekleştirdiği vahşet ve katliamları içeren bir dosya verdi.

MALMÖ

İsveçli devrimciler, Çağın Direnişine destek vermek için il merkezine giden ana yolda buluna köprünün üzerine İngilizce ”Efrîn'i savun” yazılı bir pankrat astı.