İsveç'te Şengal'e saldırılar protesto edildi

Türk devletinin Şengal'e yönelik saldırıları İsveç'in başkenti Stockholm ile Helsingborg ilinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Sara Kadın Birliği ve Amara Kadın Meclisi'nin çağrısıyla düzenlenen eylemlerde Türk devletinin Şengal'de gerçekleştirdiği katliamlar teşhir edildi. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası topluma saldırılara tepki göstermeleri çağrısı yapıldı.

STOCKHOLM

İl merkezindeki Sergelstorg Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portreleri, PKK, PJAK, YPG/YPJ bayrakları ve Türk devletinin katliamlarını gösteren resimler taşıdı.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Rıdvan Altun, meydanda yaptığı konuşmada Türk devletinin Kürdistan'ın 3 parçasında Kürtlere yönelik katliamlar gerçekleştirdiğini ve tek amacının Kürtlerin kazanımlarını engellemek olduğunu söyledi.

Türk devletinin DAİŞ çetelerinin gerçekleştirmeyi başaramadığı soykırımı Şengal'de yapmak istediğine dikkat çeken Altun, Türk devletinin saldırılarına sessiz kalan Avrupa Birliği ve İsveç'e eleştiriler yöneltti.

İsveç hükümeti ve Avrupa ülkelerine suskunluklarını bozma ve Türk devletinin saldırılarına karşı tutum almaları çağrısı yaptı.

Söderhamn İnisiyatifi'nden Azad Aslan, Türk devletinin Rojava'da DAİŞ çetelerini yenilgiye uğratan Suriye Demokratik Güçleri ve YPG/YPJ'ye saldırdığını ve Rojava'da değişik inanç ve etnik kökenden hakların oluşturdukları sistemi yok etmek istediğini söyledi.

Aslan, Türk devleti işgal ettiği toprakları terk edene kadar direnişin süreceğine vurgu yaptı.

PJAK'ın da destek verdiği eylemde “Türk devleti Şengal'den defol”, “Kanlı ellerinizi Kürdistan'dan çekin”, Katil, faşist Erdoğan” gibi Türk devletini kınayan ve Rojava ve Şengal direnişlerini selamlayan sloganlar atıldı.

HELSİNGBORG

Stortorget Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Şengal'e yönelik saldırılarını kınamak için bir eylem gerçekleştirdi.

Skone Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ferre Svêregi, AKP-MHP faşist ittifakının Kürt halkına karşı topyekün bir savaş başlattığını ve Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak için savaş ve insanlık suçları işlediğini söyledi.

Daha önce DAİŞ çeteleri aracılığıyla Kürtlere Şengal ve Rojava'da soykırım yaptırmak isteyen Erdoğan'ın başarılı olamayınca doğrudan saldırmaya başladığına dikkat çekti.

Türk devletinin gerçekleştirdiği katliamlara suskun kalan Batılı ülkeler ve Avrupa Birliği'ni kınadı.

Gösteride “Yaşasın Şengal direnişi”, “Kahrolsun faşizm”, “Türk devleti Şengal ve Rojava'dan defol” ve “Yaşasın Kürdistan” sloganları atıldı.