İsveç’te açlık grevi ikinci gününde

Kürdistanlılar ve dostlarının İsveç Parlamentosu önünde Pazartesi günü başlattıkları açlık grevi ikinci gününde çoşkuyla sürüyor.

Soğuk hava koşullarına rağmen parlamento önündeki Mynttorget Meydanı’nda kurdukları çadırda açlık grevini sürdüren eylemciler, sık sık Türk devletinin Efrîn’de gerçekleştirdiği vahşeti ve Batılı ülkelerin suskunluğunu teşhir eden konuşmalar yapıyor.

Eylemciler, demokrat-ilerici kamuoyunu işgalci Türk devleti ve DAİŞ artığı çetelerin katliamlarını kınamaya ve kendi hükümetlerinin sessizliğini sorgulamaya çağırıyor.

Eylem sırasında “Biji berxwedana Efrînê’, “Katil Erdoğan, katil Putin”, “Biji YPG/YPJ”, “Çocuk katili Erdoğan”, “Kanlı ellerinizi Efrîn’den çekin”, “Biji Serok Apo”, “Faşst Erdoğan, iki yüzlü ABD” şeklinde Türkiye, Rusya ve Avrupa Birliği’ni kınayan ve direnişe destek veren sloganlar atılıyor.

Açlık grevine katılan Kürt sanatçı Beytocan (Beytullah Güneri) ANF’ye Efrîn’deki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tüm savaşların kuralları olduğunu söyleyen Beytocan, “Türk devleti hiçbir kural tanımıyor ve uluslararası hukuğu tüm dünyanın gözleri önünde çiğniyor. İslamiyet adına Efrîn’de Kürk halkının değerlerini talan ediyor” diyerek Türk devletinin hukusuzluk ve vahşetine tepki gösterdi.

BEYTOCAN: TÜM SANATÇILAR DİRENİŞE DESTEK VERMELİ

Soykırım yapıldığına, Kürtlerin değerlerine saldırıldığına, müze, dükkan ve tarihi yerlerin yağmalandığına dikkat çeken Beytocan, “Biz İslamiyeti böyle bilmiyoruz. Bunlar İslam adına her türlü vahşet ve katliamı yapıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Kürt halkının özgürlük mücadelesini bastıramayacaklar. Ben olanlar karşısında geceleri uyuyamıyorum. Vicanı olan hiç kimse bu vahşete karşı sesiz kalamaz” diyerek tüm sanatçıları Efrîn direnişine aktif destek vermeye çağırdı.

Asuri-Süryaniler de açlık grevine katılarak Türk devleti ve DAİŞ artığı çeteleri protesto ediyor. Açlık grevine katılanlardan Yaşar Küçükaslan, Türk devleti ve ÖSO çetelerinin Efrîn’i işgal ederek sadece Kürtleri değil, halkların kardeşliğini ve tüm dini ve etnik azınlıkların bir arada kardeşçe yaşadığı demokratik ve eşitlikli sistemi hedef aldığını söyledi.

KÜÇÜKASLAN: TÜM ASURİ-SÜRYANİLER EFRÎN’LE DAYANIŞMALI

Efrîn’in Suriye’nin en barışcı ve istikrarlı bölgesi olduğuna dikkat çeken Küçükaslan, “Başka yerlerden Efrîn’e yüzbinlerce Kürt, Asuri-Süryani, Ermeni ve Türkmen sığınmıştı. Türk devleti bu halklara saldırıyor. Saldırıların amacı bu halkları buralardan sürmek ve bölgenin demokrafisini değiştirmek” dedi.

“Faşist Türk devleti ve beraberindeki çeteler azınlık halklarla ittifak halinde mücadele eden Kürt Özgürlük Mücadelesi karşısında yenilgiye uğramaktan kurtulamayacak” şeklinde konuşan Küçükaslan, tüm Süryaniler ve diğer azınlık halkları, YPG/YPJ ve Efrîn halklarıyla dayanışmalarını güçlendirmeye ve yapılan eylemlere katılmaya çağırdı.

Açlık grevcileri, bu Salı akşamı Humlegården Parkı’nda düzenlenecek meşalali Newroz kutlamasına hep birlikte katılacaklarını açıkladı.