'İsveç'te HDP'yle Dayanışma Platformu' kuruldu

HDP bileşenleri, İsveç’te seçim çalışmalarının eş güdüm içinde yürütülmesini sağlamak için “İsveç’te HDP ile Dayanışma Platformu”nu kurdu.

AKP-MHP ittifakının 24 Haziran'da genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidileceğini açıklamasından sonra seçim çalışmalarını başlatan HDP bileşenleri, seçim çalışmalarının eşgüdüm içinde yürütülmesini sağlamak için bir araya gelerek 'İsveç'te HDP'le Dayanışma Plotformu'nu oluşturdu.

6 Mayıs 1972 günü idam edilen THKO önderleri ile Kürdistan şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra başlayan toplantıya aralarında İsveç'in değişik yerleşim birimlerinde kurulu Demokratik Kürt Toplum Merkezi yöneticilerinin yanı sıra İsveç Alevi Federasyonu, Dayanışma Derneği, Avrupa Süryani Birliği, Mezopotamya Özgürlük Partisi, İsveç Kürt Enstitüsü, Amara Kürt Kadın Meclisi, Sara Kadın Birliği'nin de yer aldığı onlarca parti ve sivil toplum örgütün temsilcisi katıldı.

Kürdistan Ulusal Konseyi (KNK) İsveç Temsilcisi Ahmet Karamus da, toplantıya katılarak HDP'nin desteklenmesi amacıyla yapılan çalışmalara katılacaklarını açıkladı.

Söz alan dernek ve parti temsilcilerinin konuşmalarının ortak paydasını AKP-MHP faşizmine son verilmesi için demokrasi güçlerinin birlikte hareket etmesi ve HDP'nin İsveç'teki seçimlerden birinci parti olarak çıkması hedefi oluşturdu.

7 Haziran 2015 günü yapılan seçimlerde olduğu gibi HDP'nin İsveç'te yapılacak seçimlerde birinci parti olması için en geniş kitleye ulaşılması için bir dizi etkinlik ve çalışma yapılması kararlaştırıldı.

12 Mayıs'a kadar seçmen kayıt işlemlerinin sonlandırılacağına dikkat çeken katılımcılar, bu tarihe kadar Kürdistanlı ve Türkiyeli seçmenlerin kayıtlarını yapmalarını teşvik etmenin ve onlara yardımcı olmanın gerekliliğini belirtti.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi yöneticileri, 15 gün önce 18 yerleşim biriminde seçim komiteleri örgütleyerek çalışmaları başlattıklarını, HDP'nin diğer bileşenlerinin de bu komiteler içinde yer almasıyla çalışmaların büyük bir ivme kazanacağını söyledi.

Seçimleri çalışmalarını yürütecek bir koordinasyon kurulu ve onun altında diplomasi, halkla ilişkiler ve basın gibi farklı komiteler oluşturuldu.

Orta Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN) tarafından19 Mayıs günü Stockhom'da HDP ile dayanışma amacıyla düzenlenecek geceye katılma kararı alındı.