İsveç'te Maliye Bakanlığı önünde tecrit protestosu

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılmasını için açlık grevi yapan Kürdistanlılar, Maliye Bakanlığı binası önünde tecridi protesto etmek için bir eylem gerçekleştirdi.

Maliye Bakanı Magdalene Andersson'un hükümetin bütçesi açıklamak için yaptığı basın toplantısı sırasında gerçekleşen eylemde üzerinde “Leyla Güven'in insanlık için sürdürdüğü açlık grevini destekle” yazılı pankart taşıyan eylemciler, basın toplantısına katılan gazetecilere tecridi teşhir eden bildiriler dağıttı.

Daha sonra da Stockholm Tren Garında aynı pankartı açarak yolcuları Türk Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit ile Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'da binlerce kişinin katıldığı açlık grevleri hakkında yazılı ve sözlü bilgilendirdi.

SOL PARTİ: ÖCALAN VE KÜRTLERİN HAKLARINA SAYGI GÖSTERİLMELİ

Akşam saatlerinde Sol Parti Milletvekili ve Parlamento Avrupa Birliği Komisyonu üyesi Ilona Szatmari Waldau, Sol Parti Uppsala Bölgesi ve Uluslararası Sol Forum Yönetim Kurulu üyesi Yekbun Alp ile birlikte açlık grevcilerini ziyaret etti.

Avrupa Birliği'ni sığınmacıların Avrupa'ya gelmelerini engellediği için Türkiye'nin gerçekleştirdiği insan hakları ihlallerine karşı sesiz kaldığını belirten Waldau, Sol Parti'nin bu politikaya son verilmesini ve Avrupa Birliği'nin Erdoğan'a yapılan para yardımlarının durdurulmasını talep ettiğini söyledi.

Kendilerinin Avrupa Birliği'nin farklı bir politika izlediklerini, Öcalan ve genel olarak Kürtlerin haklarına saygı gösterilmesini talep ettiklerini belirtikten sonra devamında şunları kaydetti.

“Ben açlık grevcilerin eylemlerinden ilham alıyorum. Biz açlık grevlerini ve taleplerinizi destekliyoruz. Dünyanın pek çok yerinde insanlar Türkiye'de olanlara dikkat çekmek için açlık grevinde.”

AÇLIK GREVCİLERİNDEN KÜRT HALKINA ÇAĞRI

ANF'ye açıklamalarda bulunan açlık grevcileri Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit kaldırılana kadar mücadelede kararlı olduklarına vurgu yaptı.

Rojavalı Hamid Nerji, tecridin kaldırılmasının özgürlüğe giden yolun açılması olduğunu söyledikten sonra binlerce tutsağın sürdürdükleri açlık grevlerin desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

Kuzey Kürdistanlı gençlerden Dilvin Bakur da, daha fazla şahadetler olmadan tecriti kırmak istediklerini söyledi.

Açlık grevcileri, Kürt Halkına Öcalan'a yönelik tecridin  kaldırılması için açlık grevini sürdüren eylemcilerle dayanışmaları çağrıları yaptı.