İsveç'te Türk devletinin soykırım saldırıları protesto edildi

Türk devletinin siviller ve çocuklara yönelik soykırım saldırıları İsveç'in başkenti Stockholm ve Göteborg kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Eylemlerde İsveç başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerine Türk devletinin gerçekleştirdiği savaş suçlarına ortaklık yapmamaları çağrıları yapıldı. Türk ve İran devletlerinin saldırılarını kınayan sloganlar atıldı.

STOCKHOLM

Saat 13.00 sularında Medborgarplatsen’da gerçekleşen eylemde Türk ve İran devletinin Kürtlere yönelik saldırıları kınandı.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Nadia Saleh, Türkiye'nin Güney Kürdistan'a yönelik bombalamalarının haftalardan beri sürdüğünü belirterek Birleşmiş Milletler'in denetiminde bulunan Maxmur Kampı'nın bombalamasının Birleşmiş Milletler Cenevre Sözleşmesi'nin ihlali olduğunu söyledi. Türk devletinin çok sayıda sivili katlettiğine ve yaraladığına dikkat çekti.

Türk devletin Kobanê'de 3 kadını katlettiğini de hatırlatan Saleh, tüm kadın ve insan hakları örgütlerine Tür devletinin katliamlara karşı tutum almaları çağrısı yaptı.

PJAK Stockholm Komitesi adına konuşan Amir Babakiri, Türk devletinin İran'ın desteğiyle Kürt halkına yönelik katliamlar yaptığını söyledi. Saldırılar sırasında gerillaların yanı sıra sivillerin de yaşamları yitirdiğini belirten Babakiri, “Biz dış dünyanın gözlerini açmasını ve Kürt halkına yönelik katliamlara tavır almasını talep ediyoruz” dedi.

Rojava Komitesi adına yapılan konuşmada da Kobanê'de kadınlara yönelik saldırı kınandı ve Rojava Komitesi'nin Kürdistan'la dayanışmayı daha da güçlendireceğine vurgu yapıldı.

Eylemde sloganlarla sona erdi.

GÖTEBORG

Brunn Parkı'da saat 14.00'de bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin saldırılarını kınamak için bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemciler, Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarına sessiz kalan Bölgesel Kürdistan Yönetimi'den Türk devletinin katliamlarına karşı tutum almasını istediler.

Kürt halkına birlik ve beraberlik çağrısının yapıldığı gösteride Türk devletinin saldırılarını kınayan sloganlar atıldı.