İsveç'teki eylemi 4. grup devraldı

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürtler ve dostlarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle 1 Nisan günü başlattıkları açlık grevini dördüncü grup devraldı.

İsveç'in güney kesimlerindeki Göteborg, Malmö, Helsingborg ve Halmstad illerinden Stockholm'e gelen 25 kişiden oluşan grup, Stockholm'de Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde açlık grevine başladı.

Eylemciler adına konuşma yapan Göteborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Lehon Lehoni, Kürdistanlıların Öcalan'a uzun yıllardan beri uygulanan tecridi kabullenemeyeceklerini belirtti.

Tecridin kaldırılması için Leyla Güven'in başlattığı açlık grevini sahiplenmek için açlık grevini başlattıklarını söyleyen Lehoni, tecrit kırılana kadar direnişte kararlı oldukları mesajını verdi.

Konuşmaların ardından eylemciler “Bijî Serok Apo”, “Be Serok jiyan nab e”, “Jin jiyan azadî” sloganlarını attı.

ANF'ye konuşan eylemciler, Türk devletinin Öcalan'a uyguladığı tecrit ve Kürt halkına karşı sürdürdüğü soykırım operasyonlarına sessiz kalmayacakları ve tecrit kaldırılana kadar mücadele edeceklerine vurgu yaptı.

Açlık grevcilerinden Osman Küçükyıldız, Öcalan'ın Ortadoğu ve Kürdistan'da sürmekte olan savaşı durdurabilecek temel unsur olduğuna inandığını söyledi. Küçükyıldız, Öcalan'a uygulanan tecridin Ortadoğu ve Kürt Halklarına yönelik bir tecrit olduğu değerlendirmesini yaptı.

Tecridin bir insanlık suçu olduğunu ve kaldırılması gerektiğini söyleyen Küçükyıldız, Leyla Güven, tutsaklar ve diğer eylemcilerin tecridin kaldırılması için başka bir yol bulamadıkları için açlık grevine gitmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

Küçükyıldız, Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılmasını talep ettikten sonra “Savaşa son noktayı koyacak olanın Önder Abdullah Öcalan olduğunu düşünüyorum” dedi.

Skåne Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Amara Ari, Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecrit kaldırılana kadar direnmekle kararlı olduklarına vurgu yaptı. Ari, tüm Kürdistanlı kadınlara tecridin kaldırılması için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.