İsveçli Parlamenter Adaktusson: Türkiye'yi engellemeliyiz

İsveç Hıristiyan Demokrat Parti Üyesi, Avrupa Parlamenteri Lars Adaktusson: "Dünya Türkiye'nin Efrîn'e saldırılarına tepki göstermeli."

İsveç Hıristiyan Demokrat Parti Üyesi, Avrupa Parlamenteri Lars Adaktusson, Türk devletinin Efrîn’de sivil halka yönelik saldırılarına dış dünyanın tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

Kişisel blogundan açıklama yapan Adaktusson, Türk devletinin 2016 yılından beri Kürt bölgelerinin birleşmesini engellemek için askeri önlemler almaya başladığını hatırlattı.

'MASUM İNSANLARIN ÖLÜMÜNE YOL AÇIYOR'

Adaktusson, Türkiye’nin Efrîn’e yönelik saldırılarının, zaten karmaşık olan iç savaşı şiddetlendireceğine ve masum insanların yaşamını yitirmesine yol açacağına dikkat çekerek, “Efrîn’deki kiliseler Türkiye’nin kudurmuşça saldırmasının  engellenmesi için umutsuzca dış dünyanın yardımını istediler. Efrîn’deki tanıklar Türk devletinin desteğiyle cihatçıların nasıl terör dalgaları estirdiklerini anlatıyor. Büyük kültürel değeri olan tarihi bina ve anıtlar zarara uğruyor, ki bu bölgede gerilimin daha da artmasına yol açacak” dedi.

'İLİŞKİLERİ DAHA DA GERECEK'

Türkiye’nin saldırılarının ABD ve Avrupa Birliği arasında gergin olan ilişkilerin daha da kötüleşeceğine yol açacağını da belirten Adaktusson, bir zamanlar Avrupa Birliği ülkelerinin daha modern gördükleri için destekledikleri ÖSO’nun, artık 'aşırı gruplardan' farkının kalmadığını vurguladı.

ÖSO’nun azınlık halkları koruyan DAİŞ’e karşı savaşan Kürt güçlerine Türkiye ile birlikte saldırdığını ifade eden Avrupalı Parlamenter Lars Adaktusson, “Bundan dolayı Avrupa’nın yeniden değerlendirme yapmaya ihtiyacı var. Federica Mogherini ve Avrupa Birliği ülkeleri Türk devletinin Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarına açıkça tutum almalı” diye kaydetti.