İsviçre 2 Türk diplomat hakkında yakalama kararı çıkardı

İsviçre, Zürih’te bir iş adamını kaçırmak isteyen MİT ile bağlantılı iki Türk diplomat hakkında tutuklama kararı çıkardı.

İsviçre Federal Savcılığı, 2016 yılında Fetullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen ve Zürih’te yaşayan bir iş adamını bayıltarak kaçırma girişimine teşebbüs eden Bern Türkiye Büyükelçiliğine bağlı iki Türk diplomat hakkında yakalama kararı çıkardı.

Hakkında tutuklama kararı çıkartılan diplomatlardan birisinin Türkiye Bern Büyükelçiliği Basın Ataşesi Hacı Mehmet Gani ve diğerinin ise büyükelçilik genel sekreteri olduğu ifade edildi. İsviçre Federal Kamu Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Federal Savcılık tarafından haklarında tutuklama kararı çıkartılan bu iki kişinin diplomatik pasaporta sahip olduğu ve olayın İsviçre basınına sızmasının ardından İsviçre’yi terk ettikleri ifade edildi.

Haklarında tutuklama kararı çıkartılan bu iki kişinin İsviçre’ye ayak bastığı anda tutuklanacağını ifade eden bakanlık, bu kişilerin açıktan İsviçre anayasalarını ihlal ettiğine dikkat çekti.

Daha öncede İsviçre basını İsviçre'deki Türk diplomatlarının MİT ile ortak çalıştığı ve Türk elçiliğinin adeta MİT ajanlaştırma merkezi olarak kullandığına dikkat çeken haberler yazmıştı.

ANF olarak da daha önce yaptığımız birçok haberde Bern Türkiye Büyükelçiliği ve İsviçre’deki Türk konsolosluklarının MİT ile ortak çalıştığına dikkat çekmiştik.