İsviçre'de Bayraktaroğlu ve Mayıs şehitleri anıldı

İsviçre Basel Parlamentosu önünde Rakka’da hayatını kaybeden DKP-BÖG komutanı Ulaş Bayraktaroğlu ve Mayıs ayı şehitlerini anma etkinliği gerçekleştirildi.

İsviçre’nin Basel kentinde DKP-BÖG komutanı Ulaş Bayraktaroğlu şahsında Mayıs ayı şehitleri anıldı. Müzik eşliğinde açılan pankartlar ve yakılan mumlarla birlikte HBDH birleşenleri, kendi flamaları ile birlikte eylemde yer aldılar. Alanda yapılan saygı duruşunda sonra, PYD-Basel temsilcisi ve İsviçre-HBDH adına birer konuşma yapıldı.

İsviçre-HBDH adına yapılan konuşmada şunlar ifade edildi: “Rojava’da dinci faşist çetelere karşı savaşırken toprağa düşen, DKP ve Birleşik Özgürlük Güçleri Komutanı Ulaş Bayraktaroğlu şahsında, Mayıs ayında toprağa düşen tüm devrim savaşçılarını anmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Mayıs ayı, Türkiye ve Kürdistan topraklarında sayısız devrim savaşçısının faşist devlete karşı devrim için, sosyalizm için savaşırken toprağa düştükleri aydır.

DKP Önderi ve Birleşik Özgürlük Güçleri Komutanı Ulaş Bayraktaroğlu, Aliboğazı Şehitleri 12’ler, HPG savaşçıları, YJA-Star Askeri Konseyi üyesi Nalin Muş, Helin Dersim, Hakki Karer, Halil Çavgun, Mehmet Karasungur, Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Eşref Anyık, Mahmut Zengin, Gurbet Aydın bu yiğit devrim savaşçıları akla ilk gelen isimlerdir.

Onların bizlere bıraktıkları mücadele bayrağını dalgalandırmak, onların bizlere devrettiği mirası yaşatmak, geliştirmek, zafere taşımak boynumuzun borcudur ve bunu mutlaka başaracağız.”

Anmada, Kobanê direnişi içinde yer alan Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçılarından 25 Mayıs 2015’te hayatını kaybeden Bedrettin Akdeniz ve 2 Haziran 2015’te hayatını kaybeden Mahir Arpaçay ile ilgili bildiriler dağıtıldı.