İsviçre'de Demokratik Güç Birliği kuruldu

İsviçre’den bir araya gelen çok sayıda örgüt, İsviçre Demokratik Güç Birliği'ni kurdu.

İsviçre Demokratik Güç Birliği (İDGB), yazılı bir açıklama yaparak kuruluşunu ilan etti.
Ülkede uzun yıllardır faaliyet yürüten devrimci, demokratik, yurtsever  güçler, kısa bir süre önce başlatılan tartışma sürecini sonlandırarak, birlikte daha güçlü mücadele edecek güç birliğini oluşturdular.

'FAŞİZME KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTÜYORUZ'

Açıklamada, "Faşist Türk devletinin başta Kürt ulusu olmak üzere, tüm işçi  sınıfı ve emekçilere, onun devrimci-demokratik öncü güçlerine yönelik  yürüttüğü imha saldırılarının  yoğunlaştığı bir süreçte güç birliğinin oluşturulması son derece anlamlıdır" denildi.
HDP belediyelerinin gasp edilmesine dikkat çekilen açıklamada, "Bu süreçte güç birliğinin oluşturulması, faşist saldırıların güçlü bir irade ile karşılanması ve faşizme karşı mücadelenin büyütülmesi açısından anlamlıdır" diye belirtildi.
Açıklamada, şu çağrılar da yapıldı:
"Tüm yerli/göçmen emekçileri saflarımızda birlikte mücadele için birleşmeye, demokrasi ve özgürlük mücadelesine güç katmaya davet ediyoruz.

BASEL'DEKİ YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI

İsviçre Demokratik Güçbirliği olarak , faşist Türk egemenlik sisteminin HDP’ li seçilmiş belediyelere yönelik faşist Kayyum saldırılarına karşı mücadeleyi büyütmek için, Kürt analarımızın  beyaz tülbentlerinde simgeleşen direngenliğini, her türlü vahşi saldırılara karşı dillerinde bitmeyen özgürlük haykırışlarını yüklenerek faşizme karşı direnişin güçlü bir mevzisi olmak için, bugün Basel’de gerçekleşecek olan  yürüyüş ve mitinge  insanım diyen herkesi katılmaya çağırıyoruz.
Demokratik Güç Birliğinde yer alan örgütler şunlar:
"İTİF, KCD-E, İGİF, İDHF, Mor Kızıl Kolektif, TJK-S, SKB, ATİK, İABF, KKP, Devrimci Cephe, ESU, FEDA, SYKP."