İsviçre’de Kürtler pandemiye karşı aktif görev talep etti

İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezleri (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S), pandemiye karşı alınan önlemler çerçevesinde İsviçre oluşturulan tüm kriz masalarında görev almak için başvurdu.

Demokratik Kürt Toplum Merkezleri ve Kürt Kadın Hareketi, pandemiye karşı görev almak için Bern’deki Federal Hükümet yetkililerine resmi talepte bulundu.

Kürt organizasyonlar, hükümete sundukları metinde salgın boyunca ambulans, sokakların temizliği ve dezenfektasyonu, yaşlılar başta olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamada yardıma ihtiyacı olanlara destek gibi tüm çalışmalarda yer almak istediklerini belirtti.

Covid – 19 virüsünün yayılması ile birlikte dayanışmanın önemine vurgu yapılan metin, Federal Meclis üyeleri ve parlementerlere iletilmek üzere Federak Meclis’e teslim edildi.

Kürt organizasyonlar, İsviçre’de yaşayan Kürt halkının bu sürecin her aşamasının parçası olduğuna vurgu yaptı.

Pandeminin insanlığın ortak sorunu olduğuna dikkat çekilen metinde, Kürt halkının mobilize bir örgütlenmeye sahip olduğu ifade edilerek, her kantonda oluşturulan kriz merkezlerinde çalışmaya hazır olduklarının altı çizildi.

Metinde, krizin aşılması ve bir tedavinin geliştirilmesi sürecine kadar organize olmanın, dayanışmanın, ve birlikte çalışmanın önemli olduğu ifade edildi.

İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanları Songül Aslan ve Ali Şimşek tarafında Federal Meclis’e teslim edilen yazılı metinde, Kürt kurumları olarak; ambulans şoförlerinin sağlanması, krizde kullanılabilecek mekanların acil durumlarda kullanılması, hastalıktan etkilenenlerin evlerinin dezenfektasyonunun sağlanması, sağlık malzemeleri ve çeşitli gıda maddelerinin Kürt marketlerinden tedariki, yaşlıların ilaç, yiyecek ve gerekli malzemelerinin eve teslimatı ve Almanca, Kürtçe ve Türkçe dillerinde belirlenecek her türden göreve entegre olunacağı belirtildi.