İsviçre'de TC sömürgeciliği lanetlendi

İsviçre'nin Luzern kantonunda Tevgera Ciwanên Şoreşger'in çağrısıyla düzenlenen merkezi eylemde TC sömürgeciliği büyük bir öfkeyle protesto edildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) İsviçre'nin Luzern kantonunda düzenlediği merkezi bir eylem ile Kürdistan'da irade gaspını ve Türk sömürgeciliğini protesto etti. TCŞ'nin çağrısıyla İsviçre'nin dört bir yanından Mühlenplatz'ta bir araya gelen yaklaşık 200 Kürdistanlı Stadtbibliothek'e kadar yürüdü.

Oldukça coşkulu bir havada geçen yürüyüşte yurtseverler gençlik öncülüğünde Türk sömürgeciliğini lanetleyen sloganlar attı.

Yürüyüşün sona erdiği Stadtbibliothek'te 15 Ağustos'a ithafen Komutan Agit (Mahsun Korkmaz) şahsında tüm Kürdistan özgürlük şehitleri için Çerxa Şoreşê marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Ardından TCŞ adına yapılan konuşmada Bakurê Kurdistan'daki irade gaspı ve Başurê Kurdistan'a yönelik işgal girişiminin asla kabul edilmeyeceği belirtildi. Faşizme geri adım attırana kadar alanlarda olacaklarını belirten TCŞ aktivisti, Avrupa'da yaşayan tüm demokratları ve yurtseverleri alanlara çıkarak Amed, Wan ve Merdin şahsında Kürdistan’a sahip çıkma çağrısı yaptı. TCŞ aktivistinin konuşması "Bijî Serok APO" sloganlarıyla son buldu ve eylem sonlandırıldı.