İsviçre'de Türk devleti protesto edildi

AKP-MHP faşizminin Kürdistan'da sivilleri hedef alan katliam ve işgal saldırıları İsviçre'nin Basel kentinde gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi.

İDGB (İsviçre Demokratik Güç Birliği) öncülüğünde Bahnofplatz'da bulunan park alanında devrimci, demokrat, yurtsever yüzlerce insan bir araya geldi. Katliam saldırılarında yaşamını yitiren kadınlarla çocuklar başta olmak üzere devrim ve özgürlük mücadelesi şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

KCDK-E (Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi) Eşbaşkanı Fatoş Göksungur eylemde bir konuşma yaptı. Türk devletinin Kürdistan ve Türkiye coğrafyasında yaratmış olduğu faşizme değinen Göksungur "Kürdistan'da sivil halka yönelik katliam saldırılarının devamı olarak AKP-MHP diktatörlüğü sürdürdüğü faşizmi bugün Avrupa ülkelerine yayma derdine düşmüştür. Avrupa'da yaşayan halkımıza karşı provokasyon yaratma peşindedir."

Geçtiğimiz hafta Viyana'da Türk devleti güdümlü çetelerin demokratik kurumlara yönelik gerçekleştirdiği saldırılara değinen Göksungur "Faşist Türk devleti bugün Avrupa'da demokratik kurumları ve Kürt halkını kriminalize etme amacındadır. AKP-MHP faşizmi tarafından 10-15 Haziran tarihlerinde sözde demokrasi yürüyüşü adı altında Zürih kentinde yapmayı planladıkları provokasyon yürüyüşüne karşı tüm demokratik haklarımızı kullanarak İsviçre'de faşizme geçit vermeyeceğiz. Buradan İsviçre'de yaşayan tüm Kürdistanlılara, onların dostlarına ve demokrasiden yana olan herkese çağrımızdır, direnişimizi ortaklaştırarak faşizme karşı bizler kazanacağız" diye konuştu.

Daha sonra ise halk yürüyüşe geçti. Sık sık Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal ve katliam saldırılarına karşı sloganların atıldığı yürüyüşte kentin önemli merkezlerde oturma eylemleri yapıldı. Claramattepark alanında gerçekleştirilen mitingde İDGM temsilcisi adına yapılan konuşmanın ardından eylem sonlandırıldı.