İsviçre’deki Kürdistanlıların hedefinde işgalin ortakları vardı

İsviçre’de alanlara çıkmaya devam eden Kürdistanlılar ve onların dostları yaptıkları sivil itaatsizlik eylemleri ile Türk devleti ve ortaklarının Efrîn’e dönük soykırım politikalarını protesto etti.

Türk devletinin ve ortaklarının Efrîn’e dönük işgal ve soykırım saldırılarına karşı İsviçre’nin Zürih, Bern, Cenevre, Solothurn kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, işgale ve uluslararası sessizliğe tepki göstererek, Efrîn yalnız değildir mesajı verdi.

BERN

Efrîn-Rojava Direniş Platformu çağrısıyla İsviçre’nin Bern kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Bern Rusya Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek, Rusya’nın Türk devleti ile ortaklığını protesto etti.

Rusya Büyükelçiliği önünde “Türk devleti ve ortakları Efrîn’de sivilleri katlediyor”, “Rusya iş birliğine son ver” pankartları ve Efrîn’de gerçekleştirilen katliamın fotoğraflarını taşınarak gerçekleştirilen eylemde sık sık “Türkiye katlediyor Rusya destekliyor” sloganları atıldı.

Eylemde platform adına yapılan açıklamada, Türk devletinin Rusya’dan aldığı destekle Efrîn’de sivilleri katlettiğine dikkat çekilerek, Rusya’nın bir an önce hava sahasını Türk devletine kapatması talep edildi.

Eylemlerine yarında devam edecek olan Kürdistanlılar yarın saat 15.00 Bern Türkiye Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek buradan Bern Türkiye Büyükelçiliğine kadar bir yürüyüş gerçekleştirecek.

SOLOTHURN

İşgalci Türk devleti ve onun ortaklarının Efrîn’e dönük saldırılarının protesto edildiği bir diğer kent ise Solothurn’du. Solothurn Merkez Tren İstasyonu önünde bir araya gelen çok sayıda insan burada gerçekleştirdikleri eylemle Türk devletinin saldırılarını lanetledi.

Sık sık Türk devleti ve Efrîn’de yapılan sivil katliamlara sessiz kalan devletler aleyhine sloganların atıldığı eylemde, Kürt halkıyla uluslararası dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapıldı. Eylemde ayrıca dağıtılan bildirilerle Efrîn’de yaşananlara dikkat çekildi.

ZÜRİH

Gün boyunca Zürih’te eylemlerine devam eden Kürdistanlılar ve onların dostlarının akşam saatlerindeki eylem merkezi ise Zürih Merkez Tren İstasyonu oldu. Zürih Efrîn Direniş Platformu öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Türk devletinin Efrîn’e dönük soykırım saldırılarını protesto etti. “Efrîn yalnız değildir”, “İsviçre silahları ile Kürtler katlediliyor” pankartlarının taşındığı eylemde Efrîn’de sivillere dönük yapılan katliamın fotoğrafları taşındı.

Zürih-Amed Kardeşlik Köprüsü adına Jochi Weil ve Medico International’den Maja Hess eyleme katılarak Kürt halkı ile dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulundu.

İsviçre’nin Türk devletine hala silah satışına devam etmesinin kınandığı eylemde, “Kürtler bugün Türk devletinin saldırılarına karşı sessiz kalanları asla unutmayacak” mesajı verildi.

ST. GALLEN

İsviçre’nin St. Gallen ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının eylem merkezi ise Kanton Parlamentosu önü oldu.

Türk devletinin Efrîn’de dönük saldırılarına karşı uluslararası güçlerin sessizliğinin kınandığı eylemde, Türk devletine karşı harekete geçilme çağrısı yapıldı.

CENEVRE

Cenevre’de yaşayan Kürdistanlıların hedefinde ise Türk devletine hava sahasını açarak bir anlamda Efrîn’de yaşanan sivil katliamın ortağı haline gelen Rusya oldu. Rusya’nın Cenevre konsolosluğu önünde “Türkiye katlediyor Rusya destekliyor”, “Katliama ortak olmaktan vazgeç” pankartları arkasında bir araya gelen çok sayıda kişi, Rusya’ya Türk devleti ile iş birliğine son ver çağrısı yaptı. Sık sık Rusya ve Türk devleti aleyhine sloganların atıldığı eylemde, Kürt halkının Efrîn’de yaşanacak her ölümden Rusya’yı da sorumlu tutacağı mesajı verildi.