İsviçre’deki seçmenler sandık başında: HDP umuttur!

İsviçre’de yaşayan seçmenler 24 Haziran seçimleri için sandık başına gitmeye başladı. Sabah saatlerinden itibaren 3 merkezde sandık başına giden seçmenlerin çoğunluğu tercihini HDP’den ve onun cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’tan yana kullandı.

YSK kayıtlarına göre İsviçre’de yaşayan Türkiyeli ve Kuzey Kürdistanlı 94 bin 032 kayıtlı seçmen, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekilleri seçimleri için İsviçre’nin Zürih, Cenevre ve Bern kentlerinde kurulan sandık başlarında oy kullanmaya başladı.

Oy kullanma işlemlerinin ilk gün olması nedeniyle erken saatlerinde oy kullanma işlemlerinin yapıldığı merkezler önünde kuyruklar oluşturan seçmenlerin, diğer dönemlere oranla daha umutlu bir şekilde sandık başına gittiği dikkat çekti.

ZÜRİH

Zürih ve çevresinde yaşayan seçmenler sabahın erken saatlerinde oy kullanma işlemlerinin yapıldığı Zürih Fuar merkezinde önüne uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Saat 09.00 itibariyle oy kullanmaya başlayan seçmenlerin çoğunluğu, HDP ve onun Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş için oy kullanması dikkat çekti.

Yine kamaralarımıza konuşan birçok seçmen, daha önceki seçimlerde tercihini başka partilerden kullandığını ama bu seçimlerde oylarını HDP ve Demirtaş’a verdiğini dile getirdi.

‘HDP VE DEMİRTAŞ DEDİK ÇÜNKÜ BARIŞ İSTİYORUZ’

Oy kullandıktan sonra kameralarımıza konuşan Nuran Erdem, oyunu Demirtaş ve HDP’den yana kullandığını ifade ederek, herkesi sandık başına giderek oy kullanmaya çağırdı.

Bir diğer seçmen Altın Kocintar ve Fuat Yaman ise “Geldim oyumu kullandım çok mutluyum. Oyumu Demirtaş’a ve HDP’ye verdim çünkü barış istiyorum” dedi.

SİVASLI AİLE: OYUMUZ HDP VE DEMİRTAŞ’A

Aslen Sivaslı olan İsmail ve Nurten Güzel çifti ise, tercihlerini HDP ve Demirtaş’tan yana kullandığını ifade ederek, şunları ifade ettiler: “Bu diktatörlüğün yıkılması için HDP ve Demirtaş’a oy verdik. Biz Sivaslıyız, bu işin Kürdü ve Türkü yok HDP hepimizin partisi. Ülkedeki gerçek demokrasi savunucuları kimse oyumuzu ona verdik. Herkes gidip oyunu HDP’den yana oy kullanmalı” diyerek çağrı yaptı.

‘CHP’LİYİM AMA HDP’YE OY VERDİM’

Bir diğer seçmen Serpil Serbest ise bugüne kadar oyunu hep CHP’den yana kullandığını ama bu seçimlerde oyunu HDP’den yanan kullandığı dile getirdi. “HDP umuttur” diyen Serbest her CHP’li ailenin HDP’ye oy vermesi gerektiğini söyledi.

BERN

Bern ve cevresin de yaşayan seçmenleri ise oylarını kullanmak için sabah saatlerinden itibaren oy kullanma işlemlerinin yapıldığı Bern Türkiye Büyükelçiliği önünde kuyruklar oluşturdu. Oy kullanmaya gelen seçmenlerin büyük çoğunluğunun genç olması dikkat çekerken, oy kullanan seçmenlerinin çoğunluğu ise HDP ve Demirtaş’tan yana tercih kullandı.

CENEVRE

Cenevre ve çevresinde yaşayan seçmenler ise oy kullanma işlemlerinin yapıldığı Cenevre Türk konsolosluğuna giderek oylarını kullanmaya başladı. Burada yaşayan HDP’lilerin toplu bir şekilde giderek oy kullanması dikkat çekerken, oy kullanan seçmenler herkesi sandık başına giderek oy kullanmaya çağırdı.

İsviçre’de yaşayan seçmenler 19 Haziran’a kadar 09.00 – 21.00 saatleri arasında Zürih, Cenevre ve Bern kentlerinde kurulan sandık başlarına giderek oylarını kullanabilecek.