İsviçre eylemcileri: Öcalan’sız yaşamı asla kabul etmeyiz!

Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için İsviçre’de açlık grevinde olan eylemciler, “Öcalan’sız bir yaşamı asla kabul etmeyeceğiz” mesajı vererek, direnişi büyütme çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi kırmak ve DTK Eşbaşkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven’in eylemine destek vermek için Avrupa’da başlatılan açlık grevi eylemleri gün geçtikçe daha da büyüyor. İsviçre’nin Bern kentinde başlatılan açlık grevi eylemi 3. gününde devam ederken, ANF’ye konuşan eylemciler, “Kürt halkına dayatılan Öcalan’sız bir yaşamı asla kabul etmeyeceklerinin” mesajını vererek, Avrupa’daki Kürdistanlı ve dostlarına eylem ve direnişi daha da büyütme çağrısı yaptı.

KIRKIZ KÜRDÜ: SONUNA KADAR ÖNDERLİĞİMİZİN YANINDAYIZ

Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezinde devam eden açlık grevindeki çok sayıda eylemcilerden birisi de Kırgızistan Kürtlerinden Xezal Mamedova. “Önder Apo üzerindeki tecridi kırmak ve Leyla Güven arkadaşa destek vermek için buradayız” diyen Mamedova, şunları ekledi: “Kırgızistan Kürtleri olarak Serok Apo üzerindeki tecridi lanetliyoruz. Sonuna kadar önderliğimizin yanındayız. Bir Kürt kadını olarak bu konuda üzerime ne düşüyorsa onu yapacağım. Buradan Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde direnişte olan bütün arkadaşlarımızı selamlıyorum.”

TAŞ: KÜRTLERİN SESİNE SES VERİLMELİDİR

Bir diğer eylemci Mehmet Taş ise Öcalan yönelik yapılan tecridin bireysel olmadığını aynı zamanda Kürt halkına karşı yapıldığını ifade etti. Avrupa ve CPT’nin tutumunun Öcalan üzerindeki tecridi güçlendiğini ifade eden Taş, “İmralı’da bir insanlık suçu işlenirken, CPT aldığı kararla tamamen politik bir tutum sergilemiştir. Biz Avrupa’daki Kürtler ne önderliğimiz üzerindeki tecride ne de CPT’nin bu tutumuna sessiz kalamazdık, bu amaçla bugün her yerde eylemdeyiz” ifadelerini kullandı.

“Önderliğimizin yaşamından endişe duyuyoruz” diyen Taş, “Asla ve asla bu tecridi kabul etmeyeceğiz. Kendime insanım diyen herkes bugün Kürtlerin sesine ses vermelidir. Herkes iyi bilsin ki Önderliğimiz bizim her şeyimizdir” diye ekledi.

DURGAC: GÜVEN'İN TALEBİ HEPİMİZİN TALEBİDİR

Bir diğer açlık grevi eylemcisi Mehmet Durgac da şunları ifade etti: “Leyla Güven’in, Önderliğin üzerindeki tecridin kırılması ve özgürlüğünün sağlanması amacıyla başlattığı eyleme destek vermek için buradayım. Leyla Güven’in talebi hepimizin talebidir. Bizde Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar olarak Leyla Güven’in başlattığı bu eylemin bir halkası olmak istedik. Ben inanıyorum ki; Kürt halkının kararlılığı düşmana geri adım attıracaktır. Buradan Avrupa’daki Kürtlere de dayanışmayı ve direnişi büyütme çağrısı yapıyorum.”