İsviçre’nin 3 merkezinde 15 Ağustos kutlandı

15 Ağustos Atılımı’nın 35. yıldönümü vesilesi ile İsviçre’nin Basel, Bellinzona ile Luzern kentlerinde kutlama etkinlikleri düzenlendi.

İsviçre’nin Basel, Zürih, Bellizona kentlerinde 15 Ağustos atılımının yıldönümü kutlandı.

BASEL

CDK Basel’in çağrısıyla Dreirosenbrücke alanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Barfüsserplatz’a yürüdü.

“Kürdistan’a işgal saldırılarını durdurun, diktatör Erdoğan’ı durdurun” yazılı pankart ile Öcalan posterleri ve PKK bayraklarının taşındığı yürüyüşte sık sık Türk devleti ve çetelerinin Kürdistan’a yönelik yapmış olduğu işgal saldırılarına karşı sloganlar atıldı. Yürüyüşün ardından Barfüsserplatz’ta bir miting gerçekleştirdi. Burada hazırlanan Almanca bildirilerin okunmasının ardından kutlama etkinliği çekilen halaylarla sonlandırıldı.

LUZERN

Pavillion am Natianalquai alanında gerçekleştirilen kutlamada 15 Ağustos Atlımının öncü komutanı Mahsum Korkmaz şahsında Kürdistan özgürlük şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı. CDK İsviçre Eşbaşkanı Ali Şimşek yaptığı konuşmada 15 Ağustos Atılımı’nın Kürt Özgürlük Mücadelesi’ndeki yeri ve önemine dair bir konuşma yaptı. Yapılan konuşma sonrası kültür komisyonu tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlama sonlandırıldı.

Öte yandan Ticino kantonuna bağlı Bellinzona ile Zürih kentinde de kutlama etkinlikleri düzenlendi.