İsviçre’nin 4 merkezinde Öcalan’a özgürlük eylemi

İsviçre’nin 4 merkezinde alanlara çıkan Kürdistanlılar düzenledikleri renkli eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talep etti.

İsviçre’nin Aarau, Lozan, Stç Gallen ve Cenevre kentlerinde İsviçre Kürt Kadın Hareketi ve NCDK öncülüğünde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları düzenledikleri renkli eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto ederek, Öcalan’ın özgürlüğü talep etti.

LOZAN

Lozan bir araya gelen çok sayıda Kürdistanlı burada kiraladıkları teknelerle Lozan gölü üzerinde attıkları tekne turları ile Öcalan’a özgürlük istedi. Fransızca “Öcalan Özgürlük” pankartı ve Öcalan posterleri ile donatılan tekne uzun süre Lozan Gölü üzerinde turladı.

İsviçrelilerin ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Öcalan’a özgürlük eyleminde Lajin Kadın Meclisi tarafından etraftakilere güller dağıtıldı.

ST.GALLEN

İsviçre’nin St. Gallen de kentinde Kürdistanlılar da Rorschach Hafen kiraladıkları tekne ile yaptıkları eylemle Öcalan’ın özgürlüğü talep etti. Öcalan’ın posterleri ile süslenen tekne yaklaşık iki saat boyunca Bodenze kıyılarında turladı.

Tekne üzerindeki Kürdistanlıların sık sık attıkları Öcalan’a özgürlük sloganları etrafta bulunan İsviçreliler tarafından alkışlan karşılandı.

AARAU

Aarau’da bir araya gelen Kürt kadınları ise Almanca yazılı “Öcalan’a Özgürlük” pankartlılarını balonlara bağlayarak Aurau merkez semalarında uçurarak Öcalan’a özgürlük talep etti.

CENEVRE

Cenevre’de de bir araya gelen Kürdistanlılar Cenevre Gölü üzerinde düzenledikleri botlu eylemlerle Öcalan’ın özgürlüğünü haykırdı.

Öcalan’ın posterleri ile yaklaşık bir saat boyunca Cenevre Gölü’nde üzerinde gezen kitle sık sık attıkları sloganlarla Öcalan’a özgürlük talep etti. İsviçrelilerinde ilgisi ile karşılaşılan eylemde yapılan konuşmalarda Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilerek, uluslararası güçlerin Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanmasında rol oynanması istendi.