İsviçre’nin dört merkezinde Newroz kutlandı

İsviçre’nin Basel, Luzern, Cenevre ve St. Gallen kentlerinde Newroz kutlandı.

İsviçre’nin Basel kentinde meşaleli bir yürüyüş ile Newroz kutlandı. Açlık grevi direnişçilerinin de selamlandığı yürüyüş Claramatte Park alanında 500’e yakın Kürdistanlı ve dostunun katılımı ile gerçekleştirildi.

“Zülküf Gezen Öcalan’a yönelik tecride karşı Türkiye cezaevinde fedai eylem gerçekleştirmiştir” pankartı arkasında yürüyüşe geçen kitle, sık sık “Şehid namırın, “Biji Serok Apo”, “Bijî berxwedana zîndanan" sloganları atarak meşalelerle yürüdü.

Kitle, Newroz’u ise Barfüsserplatz’da kutladı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlamada, Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti yaptığı konuşmada, Gezen’in ve açlık grevi direnişçilerinin eylemlerini selamladı ve “Mücadeleyi yükselterek Önderliğimizi ve Kürdistan’ı özgürleştireceğiz” dedi.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi adına yapılan konuşmada ise 25 Pazartesi günü Strasbourg’ta Kadınlar öncülüğünde sürdürülecek olan dönüşümlü açlık grevlerine katılım çağrısı yapıldı. Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu adına Hüseyin Yeter ise yaptığı konuşmada “Newroz’un görkemli ve onurlu direniş bayrağı bugün bedenini açlığa yatıranların ve bu uğurda ölümü göze alanların elindedir. Bizlere düşen bu direnişi sahiplenmek olmalıdır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yakılan Newroz ateşi etrafında direniş halayları çekildi.

LUZERN

İsviçre’nin Luzern kentinde de yürüyüşe geçen Kürtler ve dostları buradan üzerinde Newroz direnişi şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu “Newroz piroz be” yazılı pankart arkasında yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sık sık Açlık grevi direnişçileri lehine atılan sloganların atıldı. Yürüyüş sonrası Helvetiaplatz’da Newroz kutlaması gerçekleştirildi.

CENEVRE

Cenevre kentinde de gerçekleştirilen meşaleli yürüyüşle Kürdistanlılar Newroz’u kutladı.

ST. GALLEN

İsviçre’nin St. Gallen kantonunda bulunan Landegg iltica kampında Partizan ve PKK taraftarları Newroz’u kutladı. Kampta bulunan Bakur, Başur, Rojhelat ve Rojava Kürtlerinin yanı sıra Arap, Afgan, Fars ve Arnavutluk haklarının katılımı ile kitlesel ve oldukça coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Kutlamada atılan sloganlarla açlık grevi direnişlerine dikkat çekildi.