İsviçre’nin kentlerinde Efrîn için enternasyonal dayanışma

İsviçre’nin kentlerinde bugün de alanlarda olan yüzlerce kişi, Efrin direnişini selamlarken, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti. Eylemlerde egemenlerin sessizliğine karşı halklar olarak uluslararası dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapıldı.

İsviçre’nin Zürih, Luzern ve Slothurn kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları gerçekleştirdikleri eylemlerle Efrîn direnişini selamlarken, Türk devleti ve çetelerinin soykırım politikalarını protesto etti.

ZÜRİH

İsviçreli alternatif gruplar ve Gençlik Örgütleri öncülüğünde Zürih Helvetiaplatz’da bir araya gelen yüzlerce kişi şehir merkezinde gerçekleştirdikleri yürüyüşle Efrîn direnişini selamladı.

“Defend Efrin” (Efrîn’i savun), “Biji Berwedana Efrîne” pankartı arkasında bir araya gelen yüzlerce kişi Halepçe katliamına anısında yaptıkları bir dakikalık saygı duruşunun ardından, hep bir ağızdan Almanca olarak attıkları “Her yer Efrîn, her yer direniş” sloganları eşliğinde şehrin en işlek caddelerinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Türk devletinin katliamlarına dikkat çekilen yürüyüşte, saldırılar duruncaya kadar dünya halklarının Efrîn için ayakta olacağı mesajı verildi.

SOLOTHURN

İsviçre’nin Slothurn kentinde bir araya gelen İsviçreli alternatif gruplara mensup gençler ise şehir merkezinde “Rojava için dayanışma”, “Efrîn’i savun” pankartları arkasında bir araya gelerek, Efrîn ile dayanışma içinde olduklarının mesajını verdi.

Sık sık “Efrîn yalnız değildir” sloganı atan gençler, eylemelerine devam edecekleri mesajını verdi.

LUZERN

İsviçre’nin Luzern kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının eylem adresi ise Mühlenplatz’dı. Burada Türk devletinin Efrîn’de yaptığı katliamların fotoğraflarını ve “Her yer Efrîn, her direniş” pankartları açarak gerçekleştirilen eylemde, Efrîn direnişi selamlanarak, Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Eylemde yapılan açıklamada, Türk devletinin Avrupa’nın sessizliğinden destek alarak Efrîn’de soykırım gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek, yaşanan sessizliğe karşı halklar olarak uluslararası dayanışmanın büyütülmesi gerektiği çağrısı yapıldı.

BERN

Efrin-Rojava Platformunun çağrısıyla İsviçre’nin birçok kentinden Bern Rusya Büyükelçiliği önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, katliamcı Türk devleti ve destekçisi Rusya devletini protesto etti. Katledilen sivil ve çocukların fotoğraflarının taşındığı ve "Katliama ortak olmayın", "İşgalci, katliamcı Türkiye, destekçisi Putin", sloganlarının atıldığı eylemde Almanca ve Rusça bildiriler okundu. Yarın Basel kentinde yapılacak olan İsviçre merkezi yürüyüş ve mitingine katılım çağrısının ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.