İsviçre’nin üç kentinde işgal saldırıları protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yaptığı işgal saldırıları ile sivil katliamlara tepki gösteren Kürdistanlılar ve dostları İsviçre’nin Biel, Basel ve Zürih kentlerinde alanlara çıkarak protesto eylemleri gerçekleştirdi.

BIEL

Biel’de merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları burada “Türk devletinin işgal saldırılarını ve sivil katliamlarını durdurun” yazılı pankart açarak burada bir miting gerçekleştirdi.

YPG, YPJ ve PKK bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve üzerinde “Siviller ve çocuklar katlediliyor, Katliamları durdurun”, “Her yer Rojava, her yer direniş”, “Türk devleti bu saldırıyı Kürdistan ve Ortadoğu barışına yapmıştır” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde yaşamını yitiren siviller anısına mumlar yakıldı.

Saygı duruşu sonrası Almanca bildiriler okundu.

Kürt siyasetçi Nejdet Atalay yaptığı konuşmada “Bizler her ne kadar burada olsak da kalbimiz Rojava’da atıyor. Rojava’da bizim bir parçamız dedelerimiz, çocuklarımız, analarımız bombalanıyor. Bu katliam saldırılarına karşı bizler de burada direniş göstermeliyiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası eylem 16 Ekim Çarşamba günü başkent Bern’de saat 15.00 yapılacak olan İsviçre Merkezi eylemine katılım çağrısıyla sonlandırıldı.

BASEL

Basel’de de merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları bir yürüyüş gerçekleştirdi. Türk devleti, AKP / MHP faşizmi karşıtı sloganlar atarak yürüyüşe geçen binlerce eylemci caddeleri tamamen trafiğe kapatarak oturma eylemleri gerçekleştirirken aktivistler tarafından Almanca bildiriler okundu.
Daha sonra yönünü İsviçre - Fransa otoyoluna çeviren eylemciler sivil itaatsizlik eylemi yaptı. Tekrar yürüyüşe geçen eylemciler Claraplatz’a gelerek eylemlerini sonlandırdı.

ZÜRİH

Zürih kentinde Rathasbrücke meydanında Kürdistanlılar ve onların dostları “Rojava için ayağa kalk” pankartı arkasında yürüyüşe geçti. Sık sık “Rojava’da sivil katliamları durdurun”, “Terörist Türkiye”, “Avrupa finanse ediyor Türkiye vuruyor” sloganları atan eylemciler Bürkliplatz’da bir miting gerçekleştirdi. İDGB (İsviçre Demokratik Güç Birliği) adına burada yapılan konuşmalarda “Ortadoğu’ya ve dünya ülkelerine kalıcı barışın tek garantisi Kürt halkının kendisidir. Dün nasıl Kürt kadınları DAİŞ’e karşı dünya halklarını savunduysa bugün de işgale karşı aynı kararlılıkla direnecektir” denildi.

Konuşmalar sonrası eylemciler tekrar yürüyüş ile eylem sona erdi.