İsviçre’nin üç kentinde tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük mutlak tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek amacıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde sürdürülen açlık grevlerine destek vermek için İsviçre’nin 3 kentinde eylem yapıldı.

İsviçre’nin Biel kentinde Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformunun çağrısıyla merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen eylemciler bir miting yaptı.

“Kürt aktivistler tecride karşı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevindeler” pankartının açıldığı eylemde açlık grevi direnişçilerinin fotoğrafları taşındı. Eylemde yapılan konuşmalarda açlık grevlerinin kritik aşamada olduğu belirtildi. Başta CPT olmak üzere uluslararası kurumlara sorumlulukları hatırlatıldı. Almanca bildirilerin okunmasının ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

SOLOTHURN

Bahnhofplatz’da Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformunun çağrısıyla gerçekleştirilen mitingde tecride ve açlık grevlerinin gelmiş olduğu kritik aşamaya dikkat çekildi. “Öcalan için süresiz ve dönüşümsüz açlık grevindeler” pankartının açıldığı eylemde Öcalan posterleri ile PKK bayrakları açıldı. Yapılan konuşmalarda “her yurtsever bu direnişe sahip çıkmalı, tecride ve açlık grevlerine dikkat çekmek için bulunduğu her alanda eyleme geçmedir” denildi. Bildirilen okunmasının ardından eylem sonlandırıldı.

SION

Öte yandan Sion kentinde kantona bağlı kadın örgütleri tarafından düzenlen 17 Haziran İsviçre Kadın Grevine hazırlık etkinliğinde başta DTK Eşbaşkanı Leyla Güven olmak üzere açlık grevinde olan kadın siyasetçiler ile aktivistlerin eylemine ve tecride dikkat çekildi.

Kürt Kadın Hareketi aktivistlerinin de birer konuşma yaptığı etkinlikte yapılan konuşmalarda “Türkiye cezaevlerinde 300'den fazla Kürt tutsak 125 gündür açlık grevinde. Açlık grevinde olanların çoğu kadın tutsaklar. Bunlar arasında belediye başkanları ve Kürt kadın milletvekilleri de var. Kürt kadın milletvekili Leyla Güven'in sağlık durumu gittikçe ağırlaştı.

Öte yandan Suriye'de tarihin en büyük vahşeti olan DAİŞ'e karşı Kürt kadınları büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadele bütün dünyada büyük ses uyandırdı. Ve herkes Kürt kadınlarının cesaretinden bahsediyor. Bu bizim için onurdur” denildi.